Tassun verran eteenpäin – Kirkkolahden rannalle mahtuvat niin koiraväki kuin muutkin harrastajat

Toivottavasti onnistuu tällä kertaa. Ihanaa, että vihdoinkin.

Lauseet ovat poimintoja Oriveden kaupungin keväällä 2023 koirapuiston sijaintipaikkaa koskevan kyselyn loppuraportista. Vastauksia kyselyyn tuli 239 kappaletta. Ääneen pääsivät oikeat henkilöt, sillä vastaajista peräti 74 prosentilla oli kotitaloudessaan koira. Lisäksi noin kymmenen prosenttia vastaajista kertoi, että heidän luonaan vierailee säännöllisesti koira.

Kyselyyn vastanneiden selkeä suosikki koirapuiston paikaksi oli Kirkkolahden puiston ranta. Sitä kannatettiin puiston paikaksi 116 vastauksessa. Alueista toiseksi suosituimmaksi nousi Hiihtomaan seutu. Kuntalaisia onkin nyt kuunneltu, sillä myös kaupunginhallitus päätti, että koirapuiston paikka on Kirkkolahden virkistysalueella.

Vaikka vastaajat ovat olleet ilahtuneita puistosuunnitelman uudelleen herättämisestä, paistaa kyselyn avoimista vastauksista myös turhautumista. Puistoa on Orivedelle suunniteltu eri paikkoihin jo niin monta vuotta, että ainakin yhdelle vastaajalle mikä tahansa kelpaisi koirapuiston paikaksi, kunhan puisto vain paikkakunnalle saataisiin.

Vastustusta koirapuistohanke on kokenut koko matkansa ajan. Syitä on varmasti useita, mutta kaikille sopivaa paikkaa sille tuskin löytyy koskaan. Tärkeintä lienee nytkin ymmärtää, että hankkeen toteutuessa koirapuisto ja koiraväki ei valtaa koko Kirkkolahden rantaa. Tilaa ja rauhaa sieltä löytyy myös jatkossa kaikille liikkujille.

Leave a Comment