Sillat symboloivat mahdollisuuksia ja yhteistyötä – Oinasojan silta Länkipohjassa on nyt virallisesti avattu

Länkipohjan uusivuosi
Uusi Oinasojan silta on yhteistyön tulos. Kuva: Leena Lähdesmäki

Kireästä pakkassäästä huolimatta Oinasojan sillan avajaiset, yrittäjien järjestämä ilotulitus ja Kylätilan glögitarjoilu keräsivät suuryleisön seuraamaan tapahtumaa uudenvuodenaattona Länkipohjassa.

Juhlallisuudet aloitettiin Länkipohjan satamassa, jossa pidettiin Oinasojan sillan viralliset avajaiset.

Länkipohjan Seudun Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Antti Lähdesmäki toivotti yleisön tervetulleeksi ja kiitti sillan rakentamiseen osallistuneita.

– Saimme Jämsän kaupungilta 15 000 euroa Oinasojan sillan uusimiseen. Osallistuvan budjetoinnin idean mukaisesti sillan valmistumiseen tarvittiin yhteisöllistä tekemistä eli talkoita. Siltatalkoisiin on osallistunut iso joukko kyläläisiä ja yhtenä ryhmänä nostan esiin Länki-Äijien suuren panoksen, kiitos.

Sillan rakentaminen vaatikin yli 200 talkootuntia, ja keväällä lisää kertyy sillan viimeistelytöistä.

Lähdesmäki kiitti myös Jämsän kaupungin puolesta työmaan valvojana toiminutta katumestari Juha Hämelahtea, sillan suunnittelusta vastannutta Pekka Kaipaista ja kaivuutöistä huolehtinutta Hannu Valkeejokea.

Länkipohjan uusivuosi
Tuula Laurila Länkipohjan Seudun Kyläyhdistyksestä avusti Jämsän kaupungin vesihuoltopäällikkö Vesa Arvosta Oinasojan sillan virallisissa avajaisissa. Kuva: Leena Lähdesmäki

Nauha poikki ja silta käyttöön

Juhlallisen nauhanleikkauksen suoritti vesihuoltopäällikkö Vesa Arvonen Jämsän kaupungilta.

– Tämä silta on osoitus halukkuudesta osallistua elinympäristön parantamiseen. Nyt on saatu kevyelle liikenteelle turvallinen kulkureitti uusittuun satamaan. Tässä siltaprojektissa on yhtäläisyyksiä myös Oinasojan vesihuollon toteutukseen: ei Oinasojan varteen olisi rakennettu vesihuoltoa, jos alueen asukkailla ei olisi ollut halua liittyä viemäriverkostoon ja siten osallistua elinympäristön tilan ja asumisviihtyvyyden parantamiseen, pohti Vesa Arvonen.

– Tältä sillalta on nyt turvallista seurata puhtaan veden virtaamista ja toivottavasti myös tulevina vuosina vedessä näkyviä taimenia.

Myös Vesa Arvonen korosti yhteistyön merkitystä.

– Sillat eivät ole vain fyysisiä rakenteita. Ne symboloivat myös yhteyttä, mahdollisuuksia ja yhteistyötä. Olkoon tämä silta symboli vahvuudesta, joka syntyy yhdessä tekemisestä.

Sillan suunnittelusta vastannut Pekka Kaipainen myhäili tyytyväisenä.

– Tämä oli helppo projekti, sillä kaikki sujui niin kuin piti ja työt tehtiin ohjeiden mukaan. Valituksia ei kuulunut missään vaiheessa. Jos kaikki projektit olisivat näin sujuvia, voisi rakentaa siltoja vaikka Nuorgamiin asti.

Kyläyhdistyksen tarjoamien makkaroiden paistamisen jälkeen väki alkoi siirtyä pienpalloilukentälle, jossa kuudelta nähtiin perinteeksi muodostunut yrittäjien ilotulitus.

Onnistunut tilaisuus viritti keskustelua jo tulevista projekteista ja tapahtuman uusimisesta tulevana vuonna.

Länkipohjan uusivuosi
Yleisöä Oinasojan sillan avajaisiin ja uudenvuodenaaton juhlintaan tuli ennätysmäärä kireästä pakkasesta huolimatta. Kuva: Leena Lähdesmäki
Länkipohjan uusivuosi
Yrittäjien näyttävä ilotulitus pienpalloilukentältä juhlisti vuoden vaihtumista Länkipohjassa. Kuva: Leena Lähdesmäki
Länkipohjan uusivuosi
Vesihuoltopäällikkö Vesa Arvonen Jämsän kaupungilta piti avajaispuheen, jossa hän korosti yhdessä tekemisen voimaa. Kuva: Leena Lähdesmäki

Leave a Comment