50 vuotta sitten: Apurahoja Längelmäellä

vanha vuosikerta, Oriveden Sanomat
Rouva Aune Tunkelolta apurahaa vastaanottamassa Kirsti Tuominen, joka opiskelee Oriveden seudun ammattikoulussa ompelulinjalla.

Tunkelo-säätiön apurahojen jakotilaisuus pidettiin perinteelliseen tapaan joulujen välissä torstaina joulukuun 28. päivänä Länkipohjan Rukoushuoneella. Jaettava summa oli 8000 markkaa, joka jaettiin 21 ammattikoulussa opiskelevan kesken.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta. 

Jakotilaisuudessa puhuivat rouva Aune Tunkelon lisäksi kirkkoherra Antti Rautonen, sosiaalilautakunnan puheenjohtaja Jaakko Laine ja pankinjohtaja Pentti Niemelä. Apurahan saajien puolesta kiitti Lasse Lemmetty säätiötä, rva Tunkeloa sekä tilaisuuden järjestäjiä miellyttävästä yhdessäolon hetkestä.

Apurahat saivat Lasse Lemmetty, Helena Lindström, Hannu Anttila, Harri Lehmusto, Terttu Lehtonen, Raili Lindroos, Leo Murtola, Markku Niittynen, Aimo Oittinen, Eila Savolainen, Päivi Syrjälä, Eija Wallin, Elmo Andelin, Veikko Hartikainen, Jouko Heinonen, Martti Lindgren, Seppo Savolainen, Kauko Tuominen, Kirsti Tuominen ja Juho-Pekka Virtanen.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 4.1.1974. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

 

Leave a Comment