Oriveden Ponnistuksen hiihtäjät ovat aloitelleet kilpailukauttaan joulukuussa – Liisi Ruissalo on ollut mitaleilla kaikissa tänä talvena hiihtämissään kilpailuissa

Oriveden Ponnistuksen juniorihiihtäjät ovat aloitelleet kilpailukauttaan joulukuun mittaan.

Heti joulukuun alussa kilpailtiin perinteisellä tyylillä ensilumen hiihdoissa Laajavuoressa. Kilpailu oli samalla myös paracupin ensimmäinen osakilpailu.

Voitokkaasti kauden aloittivat kilometrin matkalla M12K-sarjassa Elmeri Hämäläinen ja N8-sarjassa Liisi Ruissalo. Mitaleja napsivat myös M10-sarjassa 2,2, kilometrin matkalla Eetu Hämäläinen ja N12-sarjassa Siiri Jokinen. Hämäläinen tuli toiseksi ja Jokinen kolmanneksi.

Niukasti mitaleilta jäivät neljänsiksi hiihtäneet Emil Ruissalo, M12, ja Emmi Hämäläinen, N14. Lisäksi N14-sarjassa Amanda Onnelan sijoitus oli viides ja Elli Lepän kymmenes. Hiihtomatkana oli niin ikään 2,2 kilometriä.

Perinteisen sprintit Lempäälässä

Seuraavana viikonloppuna kisailtiin taas.

Ruissalon sisarukset Liisi ja Emil mittelivät vapaalla tyylillä Äänekoskella. Huiman hiihdoista plakkariin tuli Liisille ykkössija kilometrin matkalla N8-sarjassa ja Emilille viides sija M12-sarjassa. Hänellä hiihdettävä matka oli 2,5 kilometriä.

Ensilumen perinteisen sprinteissä Lempäälässä puolestaan kisailivat Eetu ja Emmi Hämäläinen sekä Siiri Jokinen ja Vilma Haikka.

Kilpailussa hiihdettiin ensin kaksi alkuerää väliaikalähdöillä. Näiden yhteenlaskettu aika ratkaisi sijoituksen finaalilähtöön, joka hiihdettiin yhteislähtönä.

Eetu Hämäläinen hiihti M10-sarjassa kilometrin matkalla neljänneksi. N12-sarjassa Siiri Jokinen oli kuudes ja Vilma Haikka 13. Matkana heilläkin kilometri. Emmi Hämäläinen sijoittui kuudenneksi N14-sarjassa 1,2 kilometrin matkalla.

Myös aikuisia ladulla

Viime viikonloppuna orpolaiset hiihtivät kilpaa sekä Valkeakoskella että Hämeenlinnassa.

N8-sarjan Liisi Ruissalo jatkoi mitaliputkeaan pronssilla Hämeenlinnan ensilumen hiihdoissa vapaalla tyylillä. Hiihdettävänä matkana oli kilometri.

M10-sarjassa Eetu Hämäläinen oli kymmenes kahdella kilometrillä ja M12-sarjassa Emil Ruissalo yhdeksäs kolmella kilometrillä.

N14-sarjan Amanda Onnela sivakoi viidenneksi ja Emmi Hämäläinen yhdeksänneksi. Perttu Paavola oli M14-sarjassa 19. Matkana heillä oli kolme kilometriä.

Valkeakoskella puolestaan hiihdettiin perinteisellä tyylillä. Liisi Ruissalon mitalin väri N8-sarjassa oli tällä kertaa hopeinen. Orivedelle matkasi myös saman sarjan toinen mitali. Mitalin väri oli pronssinen ja sen saavutti Wenla Waris. Matkana kaksikolla oli kilometri.

Pronssille hiihti myös Emil Ruissalo M12-sarjassa neljän kilometrin matkalla. N10-sarjassa kilpailukautensa suksilla avasi Mandi Kahilaniemi sijoittuen kahden kilometrin matkalla kuudenneksi. Elli Leppä oli kahdeksas N14-sarjassa. Hiihtomatka oli neljä kilometriä.

Junioireiden lisäksi kisaladuilla on nähty myös aikuisia. Valkeakoskelta oli tuomisina myös kultaa. Ykkösvauhtia kuuden kilometrin matkalla piti M55-sarjassa Jouni Waris. Kiti Ruissalo sijoittui kuudenneksi Hämeenlinnan ensilumen hiihdoissa naisten yleisessä sarjassa vapaan kuuden kilometrin matkalla.