OrPo haki Hämeenlinnasta täydet pisteet, Kerho ei pystynyt vastaamaan kuin ihan alussa – passarina ykkössarjasta hätiin kutsuttu 17-vuotias Sanni Suomela

OrPo, JymyVolley, Ada Aronen
Ada Aronen (keskellä) pääsi Hämeenlinnassakin tuulettamaan onnistumisia. Kolmen pisteen voitto Hämeenlinnassa oli varmasti ilonaihe myös Jessika Mursulalle (vas.) ja Emilia Putkisaarelle. Arkistokuva: Veli-Jussi Lietsala

Homma oli paketissa puolessatoista tunnissa, kun OrPo otti vasta kolmannen kerran tänä syksynä puhtaan 3–0-voiton (21–25, 14–25, 18–25). Se tapahtui vieraissa, ja vastassa oli pelaajapulassa kärvistelevä Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Kerhon passarina pelasi vasta 17-vuotias Sanni Suomela. Hänet oli kutsuttu hätiin, kun ensin HLK:n ykköspassari, Itävallan maajoukkuepelaaja Victoria Deisle sai pahan polvivamman. Hänen tuuraajanaan toiminut Pipsa Roivainenkin on toistaiseksi toipilaana, joten peliä pyörittää farmiseura PuMa-Volleysta Mestaruusliigaan nostettu Suomela.

Tappiota ei kuitenkaan voi vierittää nuoren passarin niskaan, hän antoi monipuoliisa passeja ja hankkii arvokasta kokemusta vastaisen varalle.

Kun vielä HLK ja yleispelaaja Taylor Collombin yhteistuumin purkivat pelaajasopimuksen, Kerhon pelaajalistalla ottelussa oli vain yhdeksän nimeä.

Varmistus puuttui harmittavan usein

Toki pallolle antoivat kyytiä kokeneet konkarit Michaela Madsen ja Vera Klimovich sekä nousevana lupauksena mainittu Kerttu Kilpinen, mutta jotenkin kotijoukkueen pasmat tuntuivat olevan aika sekaisin. Esimerkiksi varmistus puuttui turhan usein, mitä OrPo pystyikin hyödyntämään.

Tämän paljasti pelaajahaastattelussa OrPon parhaan palkittu Ada Aronen, jolla oli todella hyvä fiilis omasta onnistumisestaan. Passitemmot sopivat hyvin yhteen Jenna Ylivainion kanssa.

– Kun on lyhyempi passari edessä, mennään siitä yli, Aronen kuvaili Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

Kun häneltä kysyttiin, mitkä asiat loksahtivat kohdilleen, kovin tarkasti hän ei haastattelijalle tietenkään vieraiden taktiikkaa avannut, mutta sai sen kuulostamaan helpolta.

– Taktiikka toimi hyvin: oltiin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, yksinkertaista peliä ja omat asiat hoidettiin huolellisesti ja hyvin, Aronen tiivisti. Pari kertaa hän hyökkäsi pisteen arvoisesti jopa hankalilta näyttäneistä, takapainoisista asennoista.

Yhteistyötä passari Jenna Ylivainion kanssa edistänee Adan mukaan sekin, että he asuvat naapureina ja ovat viettäneet paljon aikaa yhdessä.

Kotijoukkueen parhaana palkittu Tuuli Tuominen taas kuvaili Kerhon peliä voimattomaksi, selostajan termi oli ”nihkeää”.

– Ekan erän alku näytti hyvältä, sitten alettiin hyytyä ja ihan perusasiat alkoivat sakata, Tuominen ruoti kotijoukkueen otteita.

– Menneisiin ei kannata kuitenkaan liikaa jäädä, Tuominen muistutti, vaan miettiä pelin kääntämistä, sillä ennen joulutaukoa HLK saa vielä vastaansa naisten Mestaruusliigaa ilman tappiota johtavan Pölkky Kuusamon.

OrPo taas käy pelaamassa tämän vuoden viimeisen ottelunsa maanantaina Salossa LP Viestiä vastaan.

Vain ensimmäisen erän alkupuoli oli tasaista, sitten OrPo meni menojaan

Lentopallokerho ja OrPo pelasivatkin avauserässä tasatahtia tilanteeseen 18–18 saakka, sitten OrPo meni menojaan. Toisessa erässä vieraat olivat häkellyttävän ylivoimaisia ja etumatka kasvoi piste kerrallaan jopa kymmeneen pisteeseen.

Kolmoserän keskivaiheilla OrPo oli jo selvässä johdossa, mutta sitten kotijoukkue hivuttautui vain neljän pisteen päähän tilanteessa 17–21. Erityisesti Vitalia Marmen kiusasi OrPoa syötöillään, hän syötti muun muassa kaksi ässää peräkkäin kolmoserässä. Myös kentällä syöttäjänä vieraillut Lotta Alatalo teki pahoja aloituksia.

Kolmoserän loppuhetkillä Marmen kuitenkin sortuu hyökkäysvirheeseen, sitten tekee pisteen ja seuraavassa hänet otetaan kiinni. Ottelupallon runnoo kenttään OrPon Jessika Mursula.

Vastaanottoja kertyi OrPon kenttäpuoliskolla lähes yhtä paljon Ada Aroselle ja Emilia Putkisaarelle. OrPon pistehirmut olivat tällä kertaa Ada Aronen 20/+11, jota passari Ylivainio ruokkikin hyvin, kun havaitsi Adan olevan iskussa. Milka Stijepic keräsi 11/+10 pistettä ja Teija Vuorenmaakin 10/+5.

Jenna Ylivainio näytti monipuolisuutensa ottamalla kolme torjuntapistettä, saman verran kuin Milla Haapaniemi.  Jessika Mursulalle kirjattiin kaksi torjuntapistettä.

HLK:sta Marmen sai nostettavaksi eniten vastaanottoja, 31, Rita Timonenkin lähes yhtä monta. Tehopisteet jäivät kuitenkin vaatimattomiksi: Vitalia Marmen 10/+5, Michaela Madsen 7/+4 ja nuori Kerttu Kilpinen 6/+1.

Leave a Comment