50 vuotta sitten: Vanhustentalon harjannostajaiset Eräjärvellä

vanha vuosikerta, Eräjärven vanhustentalo
Eräjärven vanhustentalon harjannostajaisväkeä. Kunnallisneuvos Eino Hirtolahti puhuu.

Viime perjantaina joulukuun 14 päivänä vietettiin Eräjärvellä vanhustentalon harjannostajaisia. Talon rakentaa Eräjärven Vanhustentalosäätiö ja on rakennus Eräjärven keskustassa.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta. 

Harjannostajaistilaisuudessa säätiön puheenjohtaja, kunnallisneuvos Eino Hirtolahti mainitsi, että talon on suunnitellut arkkitehti Pekka Terävä. LVI-suunnitelmat on laatinut Eino Lehtinen, rakennuksen lujuuslaskelmat insinööri Keijo Terävä, sähkösuunnittelu teknikko Rautiainen.

Talon rakentaja on Rakennusliike Kukkula Kuhmoisista, sähkötyöt tekee Kuhmoisten Sähkötyö ja LVI-työt urakoitsija Risto Tuominen Eräjärveltä. Valvojana on rak.mest. Reino Jylhä Orivedeltä.

Rakennuksen kokonaiskustannukset ovat n. 600 000 markkaa, kokonaistilavuus n. 2000 kuutiometriä. Asuntoja tulee taloon 17, joista kymmnenen on yksiöitä ja 7 kaksioita. Huoneistojen koot ovat 27 ja 45 neliön välillä.

Lopuksi kunnallisneuvos Hirtolahti esitti kiitokset kaikille, jotka tavalla tai toisella ovat mukana talon rakentamisessa.

Jot. Kukkula esitti rakentavan liikkeen kiitokset rakentajille ja rakennuttajille kitkattomasta yhteistyöstä, mikä työmaalla on vallinnut.

– Rakennukseen on saatu asuntolainaa ja raha-automaattivaroja n. 250 000, loput saadaan paikallisilta pankeilta.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 20.12.1973. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment