Lakko pysäyttää bussi- ja junaliikenteen torstaina

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL ry) ilmoittama poliittinen työtaistelu Pirkanmaalla vaikuttaa toteutuessaan laajasti myös Tampereen seudun joukkoliikenteeseen torstaina 14. joulukuuta.

Nyssen tiedotteessa opastetaankin, että asiakkaiden on hyvä varautua suuriin häiriöihin joukkoliikenteessä, ja harkita mahdollisuuksien mukaan kimppakyytejä ja etätyön tekemistä.

– AKT:n ilmoitettua lakon laajenemisesta Nysse-liikenne keskeytyy niin bussien, ratikan kuin junienkin osalta torstaina kello 2.00 alkaen perjantaihin 15. joulukuuta kello 1.59 asti. Torstaina ennen kello kahta yöllä lähtevät vuorot ajetaan vielä päätepysäkilleen. Perjantaina liikennöinti käynnistyy kello 3.45, Nyssen tiedotteessa sanotaan.

Liikennöitsijöiltä tulleen tiedon mukaan Valkeakosken Liikenteen liikennöimä linja 95KUTSU Orivedellä liikennöidään kuitenkin normaalisti lakosta huolimatta. Lisäksi on mahdollista, että myös osa muiden linjojen vuoroista liikennöidään töihin tulleiden kuljettajien ja esimiesten voimin.

Tiedotteessaan Nysse muistuttaa, että niin sanotut U-linjat eivät ole Nyssen tilaamaa liikennettä. Näiden linjojen liikennöintiä voi Nyssen mukaan tiedustella suoraan liikennöitsijöiltä. Reittiopas ei näytä  U-linjojen ajantasaista tilannetta lakon aikana.

Perutut bussi- ja ratikkavuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, jonne ne pyritään viemään keskiviikkona 13. joulukuuta kello 16 mennessä. Tämän jälkeen reittioppaaseen lisätään ajettavia vuoroja sitä mukaa, kun liikennöitsijät näkevät töihin tulevien kuljettajien määrän.

– Reittioppaan tietoja päivitetään siis jatkuvasti vielä lakkopäivänäkin. Matkustajan kannattaa tarkistaa oman lähtönsä tiedot juuri ennen lähtöä, tiedotteessa opastetaan.

Junaliikenne pysähtyy torstaina yöjunia lukuun ottamatta. VR:n mukaan junaliikenteeseen voi tulla lakon vaikutuksesta yksittäisiä muutoksia myös vielä perjantaina.

Myös Postin jakelu ja jakelun valmistelu ovat lakon piirissä koko maassa.

Leave a Comment