Pirkanmaan Rauhanturvaajat palkitsi Oriveden Sanomat

Pirkanmaan Rauhanturvaajat
Pirkanmaan Rauhanturvaajat palkitsi Oriveden Sanomat hyvästä yhteistyöstä rauhanturvaajamerkillä. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Pirkanmaan Rauhanturvaajat on palkinnut Oriveden Sanomat hyvästä yhteistyöstä.

Huomionosoitus lehdelle myönnettiin Pirkanmaan Rauhanturvaajien itsenäisyyspäivän tilaisuudessa Tampereen Suomalaisella klubilla.

– Oriveden Sanomat on pitänyt rauhanturvaajien asioita esillä ja julkaissut juttuja yhdistyksen toiminnasta, Pirkanmaan Rauhanturvaajien pohjoisen alueen aluevastaava Matti Helimäki perustelee.

Lue myös: Rauhanturvaajaveteraanit savusaunoivat Lylyssä – perinteisen kokoontumisen vieraaksi oli saatu myös Jorma Ala-Sankila

Pirkanmaan Rauhanturvaajat ry on perustettu vuonna 1968. Se on kaikkien pirkanmaalaisten rauhanturvaajien ja kriisinhallintaveteraanien oma yhdistys. Jäseniä yhdistyksessä on noin 500.

Pohjoisella alueella yksi perinteisistä tapahtumista on loppukesän saunailta Lylyssä. Siellä mänttävilppulalainen Helimäki toivoo jatkossa näkevänsä myös uusia kasvoja.

– Tiedän, että esimerkiksi Oriveden alueella on rauhanturvaajia, jotka eivät ole toiminnassamme mukana. Rauhanturvatehtävissä palvelleiden tavoittaminen jälkikäteen on tietosuojasyistä vaikeutunut. Siksi toivomme, että tehtävissä palvelleet ottaisivat meihin itse yhteyttä.

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen toimintaa, vierailuja kiinnostaviin kohteisiin sekä yhdessäoloa ja vertaistukea.

– Meillä on muun muassa tukipuhelinnumero, johon voi soittaa asiasta kuin asiasta. Siihen voi myös soittaa ympäri vuorokauden ja se on tarkoitettu niin rauhanturvaajille kuin heidän läheisilleen. Tukipuhelimeen vastaavilla on kriisinhallintakokemusta, joten puhelimessa puhutaan samaa kieltä, itsekin tukipuhelinrinkiin kuuluva Helimäki kertoo.

Leave a Comment