Joulumieli alkaa jo nousta – se on myös paikallisten jouluisten tapahtumien ansiota

 

Nyt alkaa tuntua jo joululta!

Syynä lienee se, että toimituksen arjen on viimeistään joulukuun alusta lähtien alkaneet täyttää perinteiset joulutapahtumat. Joulunavaukset Orivedellä ja Juupajoella pidettiin jo marraskuun puolella. Niissä kuitenkin vasta vihjailtiin, että joulu on lähestymässä.

Todellinen joulusesonki alkaa viimeistään viikonloppuna. Joulumyyjäisiä järjestetään monessa paikassa ja muitakin jouluisia tapahtumia viikonvaihteeseen mahtuu.

Yksi perinteisimmistä lapsille suunnatuista tapahtumista on vuorossa sunnuntaina. Tuolloin vietetään Tonttujen yötä Paltanmäellä. Viime vuonna tapahtuma sai parin välivuoden jälkeen suuren suosion. Tänäkin vuonna sadat kynttilät syttyvät valaisemaan pimeää iltaa ja tekemistä on tarjolla niin lapsille kuin aikuisille.

Joulussa on muutenkin kyse pitkälti perinteistä: sitä halutaan viettää tutuin tavoin. Tällaiseen kehottaa myös tämän lehden teemasivuilla Markus Willgren. Hänen mielestään nimittäin parasta kinkkuhifistelyä on, että valmistaa kinkun perinteitä noudattaen.

Haastattelussa hän muistuttaa, että joulu on vain kerran vuodessa, joten perinteiseen kinkkuun ei ehdi kyllästyä.

Joulu on todellakin kerran vuodessa. Ei siis anneta sen lähestymisen stressata, vaan nautitaan lähestyvän juhlan tunnelmasta ja iloitaan yhdessäolosta.

Jaana Ala-Lahti

Leave a Comment