Joulupukki ehti myös Säynäniemen Joulumaahan – Jukka Tuovila sai myös kerrottua, mitä hän toivoo joululahjaksi

Joulupukin pakeilla Säynäniemen Joulumaassa kävivät muun muassa Sami Leppänen, Anu Huitu, Jukka Tuovila ja Julia Auramaa. Kuva: Jaana Ala-Lahti

– Minä toivoisin joululahjaksi punaista pappatunturia, Jukka Tuovila ilmoitti joulupukille.

Joulupukin hän pääsi tapaamaan lauantaina Säynäniemen Joulumaassa, jonne Niemenlinnasta oli lähdetty yhteiselle retkelle. Tuovilan lisäksi reissun olivat lähteneet Anu Huitu, Julia Auramaa ja Sami Leppänen.

Joulupukin juttusille nelikko pääsi leirintäalueen kodassa. Siellä ei pakkanenkaan purrut poskia, sillä lämpöä tilaan toi grillauspaikalle tehty tuli.

Juttua nelikolla ja joulupukilla riitti, ja yhteiskuviinkin he pukin ja muorin kanssa pääsivät.

– Tämä päivä on ollut jo pitkään kalenterissa, että tänne pitää tulla. Meidän mukana oleva työntekijämme myös varasi ihan varta vasten työvuoron tälle päivälle, koska hän halusi tulla meidän kanssamme tänne, he kertoivat.

Ennen joulupukin tapaamista he olivat jo tutustuneet paloautoon ja käyneet rapsuttelemassa kaverikoiria. Pukin luota heillä oli suunta seuraavaksi sisätiloihin nauttimaan lämmikkeitä.

Joulupukin ja joulumuorin luona oli käynyt mukavasti lapsia ja myös vähän vanhempia. Juttusilla kävivät muun muassa Sami Leppänen ja Anu Huitu. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Vaiteliaita lapsia oli ollut liikkeellä

Joulupukki sen sijaan jäi kotaan odottamaan, kuka seuraavaksi hänen juttusilleen tulisi. Seurasta hänellä ei päivän aikana ollut ennättänyt olla lainkaan puutetta.

– Lapsia ja vähän vanhempia tässä on käynyt ihan mukavasti. Aikuiset eivät ole polvelle uskaltautuneet, mutta lapsia on käynyt runsaasti, joulupukki kertoi.

Sen pukki oli myös huomannut, että kissa oli vienyt lapsilta kielen. Kovin puheliaiksi lapset eivät nimittäin olleet pukin kanssa heittäytyneet.

– Huonosti he ovat nyt tänään pukille pystyneet kertomaan toiveistaan. Heitä on ruvennut niin kovasti jännittämään. He ovat menneet vähän mykäksi eivätkä ole muistaneet toiveitaan, pukki kertoi.

Ei kuitenkaan huolta. Pukki nimittäin tiesi, että kirjeet ovat Korvatunturille saapuneet ja toiveet ovat sitä myöten pukin tiedossa.

– Ja kyllähän tässä muutamat ovat osanneet oikein reippaasti kertoa, mitä toivovat. Legoista tässä ainakin on puhuttu, pukki sanoi.

Seurakseen Säynäniemen Joulumaahan pukki oli saanut myös joulumuorin. Se oli vallan poikkeuksellista.

– Viime joulun aikaan emme ehtineet yhdessä lapsia tapaamaan. Pukki oli silloin yksin. Jouluaattonakin minä lähden matkaan ja muori jää keittämään puuroa. Nyt sain onneksi muorin yhdeksi päiväksi mukaani.

Kiireitä pukilla riittää aina aattoon asti. Tapaamisia lasten kanssa on joulukuussa nimittäin päivittäin. Aattoillan jälkeen alkaakin sitten pitkä loma.

– Ahkera tässä on oltava, pukki totesi.

Kaverikoirat saivat Joulumaassa rapsutuksia. Leo kävi silittämässä bernhardinkoira Lunaa. Eemeli Häkkinen, Aurora Huusko ja takana Wookien kanssa seisova Anne Häkkinen muun muassa kuuluivat paikalla olleeseen kaverikoira-porukkaan. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Koirillekin riitti rapsuttelijoita

Myös kaverikoirat olivat Säynäniemen Joulumaassa lasten suosikki. Rapsutuksia ja tervehdyksiä ottivat vastaan muun muassa Wookie, Luna ja Brooke. Erityisesti jättikokoinen bernhardinkoira Luna oli saanut huomiota osakseen.

– Rapsuttelijoita tulee ja menee. Koirat ovat päässee myös paloautoon. Ja on se niin ollut, että Luna on kerännyt huomioita, etenkin aikuisilta, Anne Häkkinen kertoi.

Syynä saattoi olla se, että Lunan kaulan alla roikkui pieni tynnyri.

Häkkisen lisäksi kaverikoirien kanssa leirintäalueen pihapiirissä päivystivät Eemeli Häkkinen sekä Aurora ja Noora Huusko. He kertoivat, että tapahtumien lisäksi koirat käyvät vierailuilla muun muassa vanhainkodeilla.

– Vastaanotto on ollut niissä aina ihana. Käyntien yhteydessä on itketty, halattu ja naurettu sekä tietysti rapsutettu koiraa. Asukkaat yrittävät antaa koirille myös herkkuja, mutta se ei ole sallittua. Herkkupalkkion koira saa sitten, kun työvuoro on ohi, Anne Häkkinen sanoo.

Työvuoro koiralla on kerran viikossa ja sen kesto on kaksi tuntia. Nyt koirat ovat tosin jo joululomalla ja vakivuorojen pariin ne palaavat ensi vuoden puolella.

– Sen kyllä huomaa, kun koira on ollut töissä. Se nukkuu työvuoronsa jälkeen helposti parikin tuntia, Anne Häkkinen naurahtaa.

Kaverikoiratoimintaan koira pääsee mukaan, kun se ja omistaja ovat käyneet Kennelliiton kaverikoira-kurssin. Ikää koiralla on oltava vähintään kaksi vuotta.

– Mutta ihan kaikki koirat tähän sopivat, kunhan kurssi on käyty. Kilttejä mukaan tulevien koirien on oltava, Anne Häkkinen toteaa.

Säynäniemessä Joulumaa-tapahtuma järjestettiin nyt toisen kerran. Mökeissä oli myyntipisteitä ja lapsille saivat kiertää myös tontturadan. Sisätiloissa oli tarjolla puuroa ja muita lämmikkeitä, ja myös saunat olivat avoinna. Joululaulutuokion pitivät Oskon Riikka Strandman ja Merikanto-opiston Sami Kainulainen.

Säynäniemi, Joulumaa
Anne ja Eemeli Häkkinen sekä Aurora ja Noora Huusko ja koirat sinnittelivät kirpakassa pakkassäässä pihalla. Kuva: Jaana Ala-Lahti
Säynäniemi, Joulumaa
Riikka Strandman ja Sami Kainulainen pitivät sisätiloissa joululaulutuokion. Kuva: Jaana Ala-Lahti
Leirintäalueen keittiössä valmistettiin jouluisia herkkuja myyntiin. Muun muassa riisipuuroa päivän aikana oli moni maistellut. – Tosi mukava tunnelma on ollut, Mira Tanhuansuu totesi tiskin takaa. Kuva: Jaana Ala-Lahti
Säynäniemi, Joulumaa
Makkaragrillin äärellä oli todennäköisesti yksi miellyttävimmistä työpisteistä. Niin purevasti pakkanen lauantaina puri poskia. Joulumaalle sää loi kuitenkin hienon tunnelman. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Leave a Comment