Muun muassa lätynpaistajana tutuksi tullut kyläaktiivi sai Längelmäen Hannun -tittelin – tuttu näky Matti Nieminen on myös Länkipohjan mehuasemalla

Matti Nieminen, Längelmäen Hannu
Matti Nieminen on vuoden 2024 Längelmäen Hannu. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Vuoden 2024 Längelmäen Hannuksi on valittu Matti Nieminen.

Tittelin saaja julkistettiin sunnuntaina Länkipohjan joulunavauksen yhteydessä Länkipohjan Kylätilassa.

– Matti Nieminen on vaatimaton, mutta aktiivinen toimija. Hänen mottonaan on, että ”ei tehdä tästä nyt numeroo”, Längelmäki-seuran puheenjohtaja Kalevi Lammi totesi valintaa julkistaessaan.

Nieminen on aktiivinen monessa yhdistyksessä. Tällä hetkellä hän on Eväjärven seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja sekä aktiivisesti mukana niin Leijonien kuin reserviläisten toiminnassa.

Perusteluissa mainitaan myös, että Nieminen auttaa kotona olevia vanhuksia. Lisäksi hän on ollut perustamassa Länkipohjan mehuasemaa ja on siellä töissä mehustuskauden.

– Matin bravuuri on lätynpaisto eri tapahtumissa. Tämä työ on periytynyt Matin äidiltä, Laljan Ainolta, joka oli yhtä aktiivinen kuin poikansakin, Lammi mainitsi Niemisen valinnan perusteluiksi.

Lue myös: Länkipohjan mehuasema valmistui sopivasti sesongiksi – omenamehua asemalla puristetaan kolmena päivänä viikossa

Längelmäen Hennaksi tai Hannuksi valitaan Längelmäen alueella aktiivisesti toiminut yhteisen hyvän edustaja.

Nieminen on nyt 31. Hannu tai Henna, ja vasta viides Hannu. Ensimmäisen kerran Henna on valittu vuodelle 1994. Silloin Hennaksi valittiin Eija Helpiölä.

Hennan tai Hannun valitsee nykyisin Längelmäki-seura. Vuosittainen perinne siirtyi sille vuonna 2019 Längelmäen yrittäjiltä.

Lue myös: Uusi Längelmäen Henna tarttuu jo toimeen, kun muut vasta tuumailevat – joulun avaus Länkipohjassa alkoi sadulla

Ehdotuksia uudeksi Hennaksi tai Hannuksi Längelmäki-seura pyysi syksyn jäsentiedotteessaan.

– Ansioituneita henkilöitä oli tarjolla niin Hennaksi kuin Hannuksi, Lammi totesi julkistustilaisuudessa.

Leave a Comment