OrPon nuorisoketju taisteli ensimmäisen erän, mutta taipui lopulta Kangasalle selvin luvuin – Menta antoi nuorille vastuuta, jotta sunnuntaina joukkue olisi täydessä terässä Suomen Cupin puolivälieräottelussa

OrPo, Kangasala
Fabio Menta antoi Kangasalla vastuuta OrPon nuorille pelaajille. Aloituskuusikkoon pääsivät mukaan muun maussa Naomie Jeger ja Laura Sarajärvi.

OrPon ja LP Kangasalan lauantainen ottelu Pitkäjärven koululla alkoi tasaisesti, mutta lopulta kotijoukkue näytti, mistä se on tehty. Kangasala voitti ottelun 3–0 (25–23, 25–11, 25–17).

OrPon päävalmentaja Fabio Menta antoi ottelussa vastuuta nuorille pelaajille. Aloituskuusikkoon hän oli nostanut Henna Strengellin, Laura Sarajärven ja Naomie Jegerin.

Lisäksi passarin paikkaa hoiti Aino-Kaisa Etelä ja liberon paidan päälleen oli pukenut Emilia Putkisaaren sijaan Liisa Soimasuo.

Tutuista vastuunkantajista kentälle pääsivät Ada Aronen ja loukkaantumisesta vähitellen pelikuntoon toipuva Anastasia Boricheva.

Lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Fabio Menta perusteli peluuttamistaan tänään sunnuntaina edessä olevalla kotiottelulla, jossa panoksena on pääsy neljän parhaan joukkoon Suomen Cupissa.

Vastustajaksi Orivedelle saapuu Puijo Wolley, jonka OrPo voitti edellisessä joukkueiden kohtaamisessa kuukausi sitten Orivedellä 3–0. Kotonaan Puijo taas päihitti OrPon lokakuussa lukemin 3–1.

– Jokainen peli on tärkeä, mutta sunnuntaina meillä on edessä toistaiseksi tämän kauden tärkein ottelu. Meillä on mahdollisuus päästä neljän joukkoon Suomen Cupissa ja se olisi meille upea saavutus.

Tämän vuoksi Menta lepuutti tuttuja vastuunkantajia. Vasta kolmanteen erään hän nosti kentälle Milla Haapaniemen ja Jenna Ylivainion.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen taistelu eivätkä OrPon nuoret pelaajat antaneet piiruakaan periksi rutinoituneen Kangasalan edessä. Erä meni vain niukasti kotijoukkueelle. Toisessa erässä OrPo ei enää pystynyt pitämään samaa ilmettä yllä ja sen kotijoukkue veikin selkeästi.

– Nuoret pelasivat upeasti ensimmäisessä erässä. Hiukan odotinkin, että hyvien otteiden jälkeen taso laskee, koska niin nuorilla pelaajilla tapaa käydä. En pidä pelin lopputuloksesta, mutta olen todella tyytyväinen nuorten esiintuloon. Se kantaa hedelmää varmasti tulevaisuudessa, Menta totesi.

Ottelussa OrPon parhaana pelaajana palkittu Aino-Kaisa Etelä totesi, että ottelusta jäi paljon hampaankoloon.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta ehkä emme sitten enää sen jälkeen uskoneet itseemme tarpeeksi. Uskon ja tiedän, että tulemme kuitenkin haastamaan kärkijoukkueita vielä tämän kauden aikana, Etelä arvioi ottelun jälkeen.

Mentan valinnat yllättivät myös Kangasalan valmentaja Arttu Keräsen.

– Meillä oli hidas startti peliin ja olin aluksi huolissani. Verkon toisella puolella oli myös aika eri pelaajia, joihin olimme valmistautuneet. Saimme kuitenkin pelistä kiinni ja voitimme 3–0. Se on aina hyvä juttu, Keränen sanoi.

OrPon tehokkaimmat pelaajat olivat Ada Aronen (22/+14), parhaana palkittu Aino-Kaisa Etelä (4/+3) ja Anastasia Boricheva (3/+2).

Kotijoukkueen tehokolmikon muodostivat Viivi Pyhäjärvi (18/+12), Neea-Maaria Joki (12/+1) ja Laura Laukkanen (11/+9). Ottelun parhaana pelaajana palkittiin passari Emmi Jalonen. PROliberoksi valittiin Kangasalan Inka Sairiala.

Leave a Comment