”Nyt tarvitaan verta ja hikeä kentälle” – OrPo oli kahdessa erässä jo selvässä johtoasemassa, mutta Puijo Wolley kiri ohi ja lopulta myös ottelun voittoon

OrPo, Puijo Wolley
Libero Emilia Putkisaari (oik.) palkittiin OrPon parhaana pelaajana. Se ei kuitenkaan lieventänyt yhtään sitä pettymystä, minkä tappio Puijo Wolleylle aiheutti. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

– On tosi pettynyt olo ja harmittaa todella paljon. Me satsasimme kaikki tähän otteluun. Harmittaa enemmän kuin normaalisti, kun oli vielä cupin välieräpaikka myös tarjolla.

Näin totesi OrPon kapteeni Emilia Putkisaari haastattelussa Puijolle hävityn ottelun jälkeen. Puijo voitti ottelun 0–3 (28–30, 22–25, 12–25) ja eteni Suomen Cupissa neljän parhaan joukkueen joukkoon.

OrPolla oli mahdollisuus kääntää ottelu myös itselleen. Se pääsi niin ensimmäisessä kuin toisessa erässä jo reiluun johtoasemaan, mutta kummassakin erässä Puijo kampesi tasoihin ja lopulta erän voittoon.

– Jotain niissä johtotilanteissa tapahtui meidän vastaanotollemme tai sideoutti ei toimi meillä kunnolla. Ehkä me saadaan sitä vähän hiottua, kun pääsemme Milkan kanssa treenaamaan vähän enemmän, Putkisaari arvioi.

OrPo, Puijo Wolley
Hakkuri Milka Stijepic (takana) on OrPon uusi ulkomaalaisvahvistus. OrPo julkisti hänen kanssaan tehdyn sopimuksen sunnuntaina. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Uusi vahvistus kentälle

Ottelussa kentällä pääsi OrPon uusi hakkuri, serbialainen Milka Stijepic.

Orivedellä hän oli ennättänyt olla neljä päivää, kun käsky kentälle kävi. Stijepic teki ottelussa muutaman hyvän suorituksen ja muun muassa hänen syöttövuorollaan OrPo nousi ensimmäisessä erässä 20–16 johtoasemaan.

Virheitäkin Stijepicille kuitenkin kertyi ja ensimmäisessä ottelussaan hän keräsi tehot 7/+0. Kolmannessa erässä päävalmentaja Fabio Menta vaihtoi Stijepicin tilalle Henna Strengellin. Päävalmentaja oli odottanut uudelta vahvistukselta enemmän jo ensimmäisessä ottelussa.

– Hän on ollut vasta neljä päivää joukkueen mukana, mutta hänen olisi pitänyt olla parempi tänään. Hänen olisi pitänyt olla johtaja kentällä, Menta arvioi ottelun jälkeen.

Kaiken kaikkiaan Menta oli pettynyt ottelun lopputulokseen. Joukkue pelasi ensimmäisessä erässä erittäin hyvin, mutta hävisi sen silti johtoasemasta.

Toisen erän tilastotkin kertoivat Mentan mukaan, että joukkue näytti pelaavan myös siinä. OrPo oli parempi vastaanotossa, syötöissä ja torjunnassa.

– Silti me hävisimme erän. Me emme ole tarpeeksi ilkeitä, emme hyökkää riittävän ilkeästi. Me pelaamme kuin kuninkaallinen perhe, joka ei halua liata käsiään.

Mentan mukaan niin ei lentopalloa kuitenkaan pelata.

– Sanoin jo joukkueelle, että jatkossa haluan nähdä verta ja hikeä kentällä. Hyökkäyksiä, joista tulee reikiä lattiaan. Jos pelaamme sellaisella asenteella ja häviämme, niin silloin vastustajaa on syytä onnitella. Puijo oli toki tänään hyvä, mutta meidän on nyt aika kasvaa ja aikuistua joukkueena, Menta totesi.

– Me sotkimme tänään asiamme ja saimme, mitä ansaitsimme, mutta nyt meidän pitää löytää voitontahtomme. Meillä on oltava voitonnälkää. Ei meidän tavoitteemme voi olla se, että pysymme Mestaruusliigassa. Neljän parhaan joukkoon meidän on tähdättävä, Menta pohdiskeli ottelun jälkeen.

OrPo, Puijo Wolley
OrPolla oli täysi mahdollisuus voittaa ottelu. Se johti kahta ensimmäistä erää jo reilusti, mutta Puijon naiset eivät antaneet periksi. Heillä riitti tahtoa voittaa ottelu ja sen he myös tekivät. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Vielä kolme ottelua ennen joulua

Ottelun parhaina OrPosta palkittiin libero Emilia Putkisaari ja Puijo Wolleysta Liina Räty. Putkisaari palkittiin myös ottelun PROliberona.

OrPon pelaajista eniten pisteitä tekivät Teija Vuorenmaa (11/-2), Ada Aronen (9/+5) ja Jessika Mursula (8/+4). Puijo Wolleyn tehokolmikko oli Selma Räsänen (13/+7), Taija Tikka (11/+7) ja Aniah Palmer (10/+7).

OrPo on sarjataulukossa kahdeksannella sijalla. Pelaamistaan 12 ottelusta se on kerännyt yhdeksän sarjapistettä. Takana ovat kolme ottelua vähemmän pelannut Arctic Volley ja kaikki kauden ottelunsa hävinnyt Jymy Volley.

OrPolla on ennen joulutaukoa vielä kolme ottelua. Niistä ensimmäinen pelataan lauantaina 9. joulukuuta Orivedellä. Vieraaksi saapuu silloin LP-Vampula.

Leave a Comment