Yksi Mäkimaan Muhkun perustajista on pelannut 750 jalkapallo-ottelua – tarkka mies on pitänyt kirjaa myös urheilutapahtumista

Risto Lehto juhlisti hillitysti 85-vuotispäiväänsä, joka virallisesti oli tämän viikon maanantaina. KUva: Jouko Järvinen

Veljeni Risto Lehto syntyi 85 vuotta sitten Längelmäellä, missä edelleen viettää vapaa-aikaansa. Suurimman osan elämästään hän on asunut Kangasalla.

Hän on mies, joka on ollut monessa mukana. Paljon on vuosia takana, niin myös tekoja.

Mitaleita ja ansiomerkkejä on muutama. Työkokemuksia kertyi metsurista Kangasalan työvoimatoimiston johtajan virkaan. Vapaa-ajalla yhteiskunnalliset toimet veivät aikaa. Hän on istunut useita vuosia muun muassa Kangasalan valtuustossa.

Näytelmäpiiri ja kuoroharrastus vaativat myös osansa vapaa-ajasta. Suuren osan ajasta on vienyt urheilu – ja vie edelleen.

Urheiluseura Mäkimaan Muhkun perustaminen 50-luvulla ja sen vetäminen on ollut Riston harteilla. Moninaiset urheilulajit ja kilpailut ovat tulleet tutuksi vuosien varrella.

Jalkapallo on Riston suosikki. Tarkkana miehenä hän on pitänyt kaikista urheilutapahtumista kirjaa. Sieltä selviää, että hän on pelannut 750 jalkapallo-ottelua. Ja kaikki muut kisat sen lisäksi. Harva pistää paremmaksi.

Pientä riimittelyä sallittaneen Riston merkkipäivän kunniaksi Täti Monikan tahtiin.

On meillä hauska veli, on Risto nimeltään, kun vuosia hän täyttää niin häntä juhlitaan, kas nuorelta hän näyttää ja paljon touhuaa, ja siitä sitten tässä nyt vähän kerrotaan!

Kun Risto polkee pyörällä, niin pyörä kulkee näin ja näin pyörä kulkee ja mennään eteenpäin.

Kun Risto kitkee kasvimaalla, niin kuokka heiluu näin ja näin heiluu kuokka ja multa lentää näin.

Kun lumi tulee maahan, niin Risto hiihtää näin ja monet kilometrit ne vievät eteenpäin.

Kun metsäperinteestä kuulet niin Risto laulaa näin ja esitykset monet on jäänyt taaksepäin

On meillä viisas veli, on Risto nimeltään ja Muhkusta kun kuulet, niin varmaan tiedät tään, on perustaja seuran ja sitä pyörittää, ja kaikki ystävätkin hän mukaan innostaa!

Hän sihteerinä hommat hoitaa ja hommat hoitaa näin: Kisat, talkoot, paperit ja kaikki oikein päin!

Pirkko Lehto-Järvinen

 

Leave a Comment