Savon reissusta ei tullut OrPolle pistepottimatkaa – Puijo Wolley oli parempi, mutta tilannetta OrPo pääsee korjaamaan jo viikon kuluttua

Puijo Wolley, OrPo
OrPon ja Puijo Wolleyn kohtaaminen Kuopiossa kääntyi kotijoukkueen voitoksi. Kuva: Tapio Hartikainen

OrPon ja Puijo Wolleyn keskiviikon kohtaaminen Kuopiossa päättyi kotijoukkueen voittoon 3–1 (25–17, 16–25, 25–22, 25–18).

Ottelu oli OrPolle kauden viides. Voittoja se on saanut tililleen vasta yhden ja sarjataulukossa joukkue majailee toiseksi viimeisenä. Vaikka päävalmentaja Fabio Menta ei ollut tilanteeseen tyytyväinen, löysi hän kauden alusta myös hyviä asioita.

– Emme ole hävinneet kertaakaan puhtaasti 3–0, vaan olemme voittaneet jokaisessa ottelussa ainakin yhden erän. Joukkueen on vielä kasvettava ja kehityttävä henkisesti, Menta totesi lehdistötilaisuudessa keskiviikkoiltana.

Sarjan nuorimman joukkueen -tittelillä Menta ei kuitenkaan vaisua sarjakauden alkua halunnut selitellä.

– Meillä on ollut paljon ongelmia, muun muassa loukkaantumisia. Mutta nämä asiat tulevat ja menevät.

Jo edellisessä ottelussa levännyt ja käsivammasta kärsivä hakkuri Polina Kochetkova oli mukana ottelun aloituksessa. Hän siirtyi kuitenkin vaihtoon jo ensimmäisen erän loppupuolella. Kentällä hänet nähtiin vielä ottelun viimeisen erän loppuvaiheessa.

Kuopion illasta Menta oli jo ennalta odottanut vaikeaa.

– Tiesimme, että ottelusta tulee hankala. Puijo on todella vaarallinen joukkue ja etenkin kotikentällään. Meillä oli suunnitelma, kuinka pelaamme, mutta se toteutui vasta toisessa erässä, Menta sanoi.

Lipsahti käsistä, totesi Puijon pelaaja

Ensimmäisessä erässä OrPo jäikin Puijon jalkoihin. Toisessa erässä tilanne kääntyi toisinpäin, vaikka siinäkin Puijo pääsi aluksi pienelle karkumatkalle tilanteeseen 6–3. OrPo nousi kuitenkin tasoihin ja Teija Vuorenmaan syöttövuorolla ero kasvoi viiteen pisteeseen. Tilanne oli 9–15 eikä Puijo pystynyt enää nousemaan mukaan taistoon erän voitosta.

– Toinen erä vähän lipsahti meiltä käsistä. Me emme saaneet pidettyä siinä omaa peruspeliä kasassa, Puijon parhaana pelaajana palkittu Venla Huoman arvioi lehdistötilaisuudessa.

Kolmannessa erässä Puijo repi piste-eroja, mutta OrPo nousi sitkeästi rinnalle jopa 19–13 tilanteesta. Erä kääntyi kuitenkin Puijolle.

– Peli aaltoili meilläkin pikkuisen liikaa. Kolmannessa erässä aina repäistiin ja taas tuli tiukaksi. Niissä tilanteissa meillä pitäisi olla kovuutta enemmän, että painaisimme vain ryminällä eteenpäin. Kolmoserässä tuli muutama hyvä syöttöputki, mutta sitten teimme itse syöttövirheen. Päästimme siis itse vastustajan vaikeista paikoista yli, Puijo Wolleyn päävalmentaja Pekka Seppänen kuvaili kolmatta erää.

Neljännessä erän alkuun OrPo teki runsaasti virheitä. Kolmen peräkkäisen syöttövirheen jälkeen OrPo ottikin aikalisän. Tilanne oli 8–4. Myös Puijo teki virheitä: ne muun muassa auttoivat OrPoa nousemaan neljän pisteen takamatkalta tilanteeseen 15–14.

Puijo otti aikalisän ja karkasi sen jälkeen erän ja ottelun voittoon.

– Me emme saaneet oikein hyvää tatsia missään kohdassa ottelua. Teimme todella paljon suoria virheitä. Esimerkiksi viimeisen erän alussa syötimme neljä ensimmäistä syöttöä virheenä. Vaikea siitä on sitten saada mitään aikaiseksi, totesi OrPosta ottelun parhaana pelaajana palkittu Teija Vuorenmaa lehdistötilaisuudessa.

Vuorenmaa myös arvioi, että hyökkäyksissä joukkue ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.

– Pommitimme aika paljon vain vastustajan torjuntaan eikä tehty hyviä ratkaisuja. Siinä isoin ero tänään varmaan tuli.

OrPon tehokolmikko ottelussa oli Ada Aronen (15/+0), Teija Vuorenmaa (11/+4) ja Jessika Mursula (9/+6). Puijo Wolleysta kolmen kärkeen kuuluivat Venla Huoman (17/+6), Emilia Kääntä (15/+6) ja Ella Räsänen (11/+3).

PROliberona palkittiin Puijo Wolleyn Veera Help.

Joukkueet kohtaavat toisensa jo viikon päästä, kun Puijo Wolley saapuu keskiviikkona vieraaksi Orivedelle.

Leave a Comment