Harva meistä menestyy yksin – Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtajan sanoissa pohdittavaa on muillekin kuin yrittäjille

Yrittäjäjuhlassa lauantaina vieraana ollut Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Jenni Pöllänen ilahtui, kun hän huomasi paikalle tullessaan, että juhlassa oli mukana monenikäisiä yrittäjiä. Myös juhlapuheessaan hän nosti esiin, miten tärkeää on, että eri-ikäiset, erilaisia kokemuksia omaavat ja eri toimialoilta olevat yrittäjät pääsevät kohtaamaan toisiaan ja verkostoitumaan.

Kohtaamiset luovat mahdollisuuksia oivalluksiin ja uusien ideoiden syntymiseen. Uudesta tuttavasta voi tulla tärkeä yhteistyökumppani tai henkilö, joka osaa neuvoa ja opastaa tiukassa tilanteessa eteenpäin. Pöllänen totesikin, että mitä enemmän yrittäjät miettivät asioita yhdessä, sitä parempia yrittäjistä tulee.

Pirkanmaalla alueellisen yrittäjäyhdistyksen tilanne on hyvä. Pölläsen mukaan järjestöön on liittynyt edellisten kolmen kuukauden aikana enemmän uusia jäseniä kuin vanhoja on irtisanoutunut. Mukaan on tullut etenkin nuoria, alle 36-vuotiaita yrittäjiä.

On kyse sitten mistä tahansa yhdistyksestä, siihen liittymistä harkitseva puntaroi varmasti päätöstä tehdessään, tarjoaako yhdistys hänelle jotain sellaista, että liittyminen siihen kannattaa. Asian voi kääntää myös toisinpäin: olisiko minulla jotain annettavaa yhdistykselle? Suurta sen ei aina tarvitse olla. Pienelläkin asialla voi olla se merkitys, että hiipunut toiminta lähtee uuteen liitoon.

Harva meistä menestyy yksin. Näissä Pölläsen sanoissa mietittävää on muillekin kuin yrittäjille.

Leave a Comment