”Tämä oli meidän kauden huonoin pelimme”, totesi Menta hävityn pelin jälkeen – OrPon aloitusseitsikko meni totutusta uusiksi yhden pelaajan lievän loukkaantumisen vuoksi

 

LP Viesti - OrPo, lentopallo
LP Viesti sai pidettyä kotikentällään muun muassa OrPon Teija Vuorenmaan kurissa. Vuorenmaa teki lauantaina pelatussa ottelussa 12 pistettä. Kuva: Erno Yli-Ikkelä

OrPon liigajoukkueen vieraspelimatka Saloon päättyi pettymykseen. Kotijoukkue LP Viesti otti ottelusta täydet sarjapisteet viemällä sen 3–1 (20–25, 25–23, 25–16, 25–18).

OrPo nosti ottelun aloituskentälliseen hakkuriksi edellisessä pelissä hienoja suorituksia tehneen Nea Suboticin. Yhtenä syynä oli se, että valmentaja Fabio Menta halusi lepuuttaa kauden aiemmissa otteluissa aloitusseitsikoissa mukana ollutta Polina Kochetkovaa.

– Polina on lievästi loukkaantunut, siksi yritimme häntä säästää, Menta kertoi ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Ruudun lentopallolähetyksessä Kochetkovan lievän loukkaantumisen kerrottiin liittyvän käsivarsivammaan.

OrPo vei ottelun ensimmäisen erän. Siitä joukkue sai kiittää LP Viestin huolimatonta peliä, sillä Viesti teki erässä runsaasti virheitä. Virheiltä ei toki OrPokaan välttynyt: syöttövirheitä erään kertyi runsaasti.

– Noudatimme ensimmäisessä erässä taktiikkaa ja teimme oikeita juttuja. Molemmat joukkueet tekivät paljon virheitä, mutta LP Viesti teki meille 13 pistettä, OrPon Jenna Ylivainio analysoi ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Ensimmäisen erän jälkeen puhuimme, että teemme paljon virheitä, mutta saimme silti 20 pistettä. Meillä oli aika luottavainen olo, että peli kääntyy, kun saamme virheet pois. Meillä oli siinä liikaa innokkuutta, vähän maltti loppui hyökkäyspäässä, totesi puolestaan LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Virheitä tuli ja se ratkaisi

Toinen erä eteni pitkän matkaa tasapistein, mutta Viesti pääsi tekemään tarvittavan piste-eron Emmi Mäki-Kojolan syöttövuorolla.

OrPo taisteli kuitenkin erän loppuun asti. Joukkue pääsi Ylivainion ja Ada Arosen syöttövuoroilla kuromaan viiden pisteen eron vain pisteen eroksi, mutta sitten tielle asettui vielä viime kaudella OrPossa pelannut Daria Butkevych. Hän torjui Viestille erän voittopisteen.

Kolmannen erän alku oli OrPolle musta. Viesti karkasi 7–1 pistejohtoon ja tässä vaiheessa OrPo oli käyttänyt jo molemmat aikalisänsä. Erä meni lopulta selvin numeroin Viestille.

Neljänteen erään OrPo vaihtoi kentälle hakkuriksi Kochetkovan, mutta muutos ei tuonut toivottua tulosta. Viesti rullasi erän ja otteluun voittoon.

– Syötön laatu ja torjuntapuolustus olivat voittomme avain, arvioi LP Viestin parhaana pelaajana palkittu, seitsemän ässää syöttänyt Kristina Yordanova ottelun jälkeen.

– Me jatkoimme virheiden tekemistä, joutui puolestaan Ylivainio toteamaan ottelun kulusta.

Ei ollut paras päivä kaikilla pelaajilla

OrPon päävalmentaja Fabio Menta myönsi, että LP Viesti oli tällä kertaa OrPoa paljon parempi. Viesti pystyi Mentan mukaan parantamaan peliään ottelun mittaan. Tähän samaan ei OrPo pystynyt.

– He pelasivat hyvin ja ansaitsivat voittonsa. Meiltä tämä oli kauden huonoin pelimme. Pysyimme ottelun alussa mukana torjuntamme ansiosta. Sitten joukkueestamme tuli mahdoton valmentaa, kommunikaatio ei toiminut. Monella pelaajallamme ei ollut tänään paras päivänsä, Menta totesi lehdistötilaisuudessa.

Menta myös kertoi, että joukkueen on ollut vaikea harjoitella, sillä pelaajia on ollut maajoukkuereissuilla. Esimerkiksi aloitusseitsikossa kauden kaikissa otteluissa ollut Milla Haapaniemi oli juuri varmistamassa omalta osaltaan Suomen U18-joukkueelle EM-kisapaikkaa ensi vuoden kisoihin.

– Nämä eivät kuitenkaan ole mitään selityksiä sille, miksi pelasimme tänään huonosti. Meidän pitää toimia paljon paremmin kuin mitä nyt teimme, Menta sanoi.

”Saimme pidettyä Arosen ja Teija Vuorenmaan tehot pieninä”

LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen arvioi, että yksi syy joukkueen voiton takana oli se, että Viesti sai pidettyä OrPon vahvat pelaajat kurissa.

– Saimme pidettyä Arosen ja Teija Vuorenmaan tehot pieninä. Me myös syötimme hyvin, teimme muun muassa 12 ässää. Syöttöihin 15 virhettä on tietenkin paljon, mutta suhde on ihan ok, Lemminkäinen totesi.

– Me myös kestimme hyvin OrPon syötöt. Muistaakseni Aronen, Vuorenmaa ja Ylivainio olivat viime kaudelle aika korkealla ässätilastoissa, joten siellä on kova kolmikko porukassa, Lemminkäinen jatkoi.

OrPosta ottelun parhaana pelaajana palkittiin Jenna Ylivainio. Tehokkaimmat pelaajat olivat Ada Aronen (17/+5), Teija Vuorenmaa (12/+0) ja Nea Subotic (9/+1).

Kotijoukkueen tehokolmikko oli Kristina Yordanova (20/+9), Daria Butkevych (20/+10) ja Emmi Mäki-Kojola (10/+9).

Proliberona ottelussa palkittiin LP Viestin Netta Laaksonen.

Seuraava ottelu OrPolla on edessään jo keskiviikkona. Kyse on vierasottelusta Puijo Wolleyta vastaan. Joukkueet kohtaavat myös heti uudestaan seuraavalla viikolla, kun kuopiolaiset saapuvat vastavierailulle Orivedelle 1. marraskuuta.

Leave a Comment