50 vuotta sitten: Markanpesän harjannostajaiset

vanha vuosikerta, Markanpesä
Rak. mest. Esko Wall esittää urakoitsijan kiitokset Markanpesän rakentajille harjananostajaistilaisuudessa.

Oriveden kirkonkylän keskustassa valmistuu jälleen uutta, sillä Kiinteistö Oy Markanpesän harjannostajaisia vietettiin perjantaina lokakuun 19 pnä ravintola Kievarissa. Urakoitsijan Rakennusliike Wall Oy:n puolesta toivotti rak.mest. Esko Wall rakentajat ja muut läsnäolijat tervetulleiksi harjannostajaistilaisuuteen sekä kiitti rakentajia hyvin suoritetusta työstä.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta. 

Kiinteistö Oy Markanpesän puolesta käytti puheenvuoron pankinjohtaja Ilmo Numminen todeten, että nyt valmistuva rakennus tulee omalta osaltaan komistamaan Oriveden kirkonkylän keskustaa. Myös hän mainitsi, että mikäli asuntoja on riittävästi on silloin yritystoiminnan saamiseen myös paremmat mahdollisuudet.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Teuvo Viskari esitti kunnan tervehdyksen mainiten rakentamisen jatkuvan Orivedellä vilkkaana, sillä tänä vuonna valmistuu kuntaan noin 200 uutta asuntoa mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin pari vuotta sitten.

Harjaan nousseen Kiinteistö Oy Markanpesän tilavuus on 7.505 m³. Huoneistojen yhteinen pinta-ala 1.545 m². Taloon tulee liikehuoneistoja 4 kpl ja asuinhuoneistoja 17 kpl. Talo on kokonaan koneellisesti ilmastoitu ja varustettu muutoinkin nykyaikaisesti. Asuntosiiven ulkoseinät ovat lohkotiilestä puhtaaksi muuratut.

Taloon muuttaa sen valmistuttua pääosakas Oriveden Osuuspankki, jonka omaan käyttöön tulee kaikkiaan runsaat 400 m², josta liikekerroksen pankkisali- ja huonetilat ovat n. 210 m² sekä kellarikerroksen kokoushuone-, arkisto- ja sosiaaliset tilat n. 200 m². Pankin tiloihin tulee mm. täydelliset nykyisiä vaatimuksia vastaavat turvallisuus- ja hälytyslaitteet.

Osuuspankin lisäksi taloon tulevat muuttamaan mm. Hinkkasen rautakauppa ja parturiliike, Hattuliike Helmie, Laakson parturiliike ja Keskinäinen Hämeen Vakuutusyhtiö. Liikesiiven tilat valmistunevat vuoden vaihteen tienoolla ja asunnot helmi-maaliskuulla.

Talon rakennuttaja on Kiinteistö Oy Markanpesä, arkkitehtisuunnittelu on Arkkitehtuuritoimisto Mikko Lintulan, rakennesuunnittelu Insinööritoimisto Kaarlo Saramies, LVI-suunnittelu LVI -Insinööritoimisto Seppo Karves Oy, sähkösuunnittelu Insinööritoimisto Eero Rönkkö Ky, pääurakoitsija Rakennusliike Wall Oy, LVI-urakoitsija Vesijohtoliike Huber Oy, sähköurakoitsija Sähkö-Uitti, maalausurakoitsija Armas Kuronen.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 25.10.1973. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment