Veroprosenttiin pyöristetty luku, ei muuta korotusta – Kuntaliitto ennustaa Juupajoelle 47 000 euron kasvua verotuloihin ensi vuodelle, valtionosuuksissa odotetaan yli 340 000 euron lisäystä

Tälle vuodelle Manner-Suomen tuloveroprosentteja alennettiin hyvinvointialueiden aloittaessa 12,64 prosenttiyksiköllä, mutta ensi vuonna palataan veroprosenteissa sadasosista taas kymmenyksen tarkkuuteen.

Vaikka yhteisöverotuottojen ennustetaan matalasuhdanteen vuoksi ensi vuonna laskevan Juupajoellakin  noin 7 prosentilla eli lähes 70 000 eurolla, kunnallisveroihin Kuntaliitto ennakoi 3,9 prosentin kasvua, mikä tarkoittaisi 104 000 euroa lisää tämänvuotiseen ennusteeseen. Yhteenlaskettuihin verotuloihin ennustetaan 1,1 prosentin kasvua tähän vuoteen verrattuna.

Verokertymä olisi noin 4,3 miljoonaa, ja valtionosuudetkin olisivat Kuntaliiton arvion mukaan noin 340 000 euroa kuluvan vuoden vahvistettua valtionosuutta suuremmat.

Niinpä kunnanhallitus esittää maanantaina kokoontuvalle valtuustolle, että veroprosentiksi ensi vuodelle vahvistettaisiin 8,40 prosenttia, mikä on nykyinen tuloveroprosentti 8,36 lähimpään täyteen kymmenykseen pyöristettynä.

Leave a Comment