Nyt on aloitteen paikka, nuvalaiset! – seudulta löytyy varmasti paikkoja, joihin katutaidetta voisi tehdä

Etsikää Orivedeltä paikkoja, joihin lapset ja nuoret voivat tehdä katutaidetta. Tämän viestin katutaiteen puolestapuhuja ja nuorten taideprojektia Oriveden yhteiskoululla ohjannut Piritta Suominen halusi kaikkien kuulevan. Hän oli paikalla, kun nuorten katutaideteos julkistettiin viime viikolla Oriveden asemalla.

En usko, että Suominen halusi viestinsä jämähtävän vain Oriveden rajojen sisäpuolelle. Hän varmasti haluaa, että Oriveden lisäksi katutaidepaikkoja löytyisi myös Juupajoelta. Länkipohjassa uraauurtavaa työtä on jo tehty. Yhdessä Länkipohjan alikulkutunnelissa on jo nimittäin paikallisten nuorten toteuttama graffiti.

Nuorisovaltuustoillakin olisi asiassa nyt erinomainen vaikuttamisen paikka: aloitetta siis kehiin niin Oriveden kuin Juupajoen nuvat, tänne halutaan katutaiteelle tilaa!

Tämän jälkeen aikuisilla päättäjillä olisi näytön paikka, että he kuulevat, mitä nuoret heiltä toivovat. Jos nyt toteutetussa projektissa mukana olleet nuoret antoivat sille täyden arvosanan eli 5/5, ei luvallisen katutaidepaikan osoittaminen kunnista voi kovinkaan paljon mennä vikaan.

Harmautta kaikissa kunnissa on ihan riittävästi. Nyt on aika osoittaa nuorille katutaiteen paikat, joissa he voivat osoittaa luovuuttaan ja tuoda väriä kulkureittien varrelle.

Leave a Comment