Kössin veljekset yhteiskuvassa – Matti Antero Kössin mukaan kuva on otettu lähes sata vuotta sitten

Kössin veljekset
Kössin veljekset Lauri, Antero, Olavi ja Veikko on kuvattu lähes sata vuotta sitten yhteiskuvaan. Kuvan albumistaan löysi Laurin poika Matti Antero Kössi.

Takarivissä vasemmalla on Lauri Kössi ja oikealla Antero Kössi. Eturiviin ovat puolestaan asettuneet Olavi Kössi vasemmalle ja Veikko Kössi oikealle.

– Heistä isäni on Lauri. Kuva on otettu 1920-luvun ja 1930-luvun vaihteessa, kertoo kuvan omistaja Matti Antero Kössi.

Veljeksistä Lauri oli vanhin. Hän oli syntynyt vuonna 1901. Antero syntyi vuonna 1905, Olavi vuonna 1907 ja Veikko vuonna 1910. Kuvassa veljekset ovat siis alle 30-vuotiaita.

– Minä sanoisin, että he ovat olleet varsin komea nelikko. Hyvinä miehinä heidät täällä opittiin tuntemaan, Matti Antero Kössi sanoi.

Lauri Kössi toimi Kössinniemen tilan isäntänä 31 vuotta. Matti Antero Kössi on puolestaan omistanut tilan nyt 43 vuotta. Matti Antero Kössin mukaan Kössinniemi on yksi ensimmäisistä Oriveden rekisteröidyistä tiloista.

– Taloa rakennettiin Anterolle, mutta hän kuoli tapaturmaisesti ja isäni sai sen. Anterolta olen nimenikin saanut, Matti Antero Kössi kertoo.

Juttua on muokattu 2.11.2023 klo 12.58: Juttuun on korjattu, että Lauri Kössi toimi tilan isäntänä 31 vuotta ja Matti Antero Kössi on toiminut nyt tilan isäntänä 43 vuotta. Luvut olivat ensin väärinpäin.

Leave a Comment