LP-Vampulasta otettiin tiukka ja sitäkin makeampi vierasvoitto – joukkueen kuopus teki osansa hyvällä syöttöputkella

OrPon Milla Haapaniemi on edelleen kohentanut nuoreksi pelaajaksi vahvaa syöttöään ja kertoo sen tapahtuneen valmentaja Mentan hyvillä vinkeillä. Sunnuntain pelissä tuloksena oli kolme ässää. Arkistokuva: Ella Seppälä

OrPo oli vieraana LP-Vampulan kauden ensimmäisessä kotipelissä Huittisten Tahto Areenalla ja otti pelistä kaksi pistettä. Kotijoukkueelle jäi yksi piste. Ottelu päättyi numeroihin 2–3, erät 23–25, 25–20, 16–25, 25–17 ja 13–15.

Ottelun parhaimmistoa oli LP-Vampulasta täksi kaudeksi OrPoon siirtynyt Teija Vuorenmaa, joka niittasi ensimmäisen ja viidennen erän päätöspisteen.

Hänelle suunnattiin myös runsaasti syöttöjä, jotka hän hoiti mallikkaasti vastaanottoprosentilla 44. Etenkin kolmannessa erässä hän näytti kentällä vahvuuttaan ja palkittiinkin ansaitusti joukkueen parhaana pelaajana Vuorenmaa keräsi pistesaldoksi 21/+14.

Ada Aronen nakutti 22 pistettä, mutta hän jäi tällä kertaa plussatilastossa Vuorenmaasta jälkeen, +7:ään. OrPon hakkurin, ukrainalaisen Polina Kochetkovan saldo oli 16/+9.

Kotijoukkueen parhaita pisteidentekijöitä olivat ulkomaalaisvahvistukset, joukkueensa parhaana palkittu hakkuri Cheyenne Jones 25/+16, keskitorjuja Kate Brennan 13/+10 ja laituri Jovana Biberdžić 18/+2.

Pitkän erätauon jälkeen OrPo lisäsi kaasua

Ensimmäinen erä oli vielä tasaista vääntöä, ja toisessa OrPo sinnitteli numeroihin 17–17, mutta sitten Vampula meni menojaan.

Pitkän erätauon jälkeinen kolmas erä alkoi myös tasaisena, mutta OrPon lisättyä kaasua se johti enimmillään kymmenellä pistellä. Vampula kaunisteli erän loppunumeroiksi 16–25. Neljäs erä meni yhtä selvästi kotijoukkueelle.

Ratkaisuerässä mentiin tasatahtia ja molemmat joukkueet napsivat pisteitä vuorotellen. Etenkin alkupelissä syöttöjen kohteena taajaan ollut Vuorenmaa kesti paineet entisessä kotihallissa, vaikka myönsi lehdistötilaisuudessa paluun olleen jännittävä.

LP-Vampula oli vasta perjantaina ottanut Salohallissa 1–3-voiton LP Viestistä, joten OrPolla oli enemmän aikaa valmistautumiseen.

Milla Haapaniemi paukutteli kolme ässää ja viihtyi syöttöruudussa

Myös joukkueen kuopus, vasta 15-vuotias nuorten maajoukkuepelaaja Milla Haapaniemi, oli erityisesti OrPolle tärkeässä kolmannessa erässä hyvässä vedossa.

Hänelle kertyi koko ottelussa pelaajista eniten syöttöjä. Yhteensä 19 syötöstä kolme merkittiin ässäksi, sekin oli sunnuntain pelin paras ässäsaldo. Pisteitä hän keräsi Huittisissa 10/+8.

– Voitto maistui tosi hyvältä. Peli olisi voinut kääntyä kummin päin vaan, mutta jaksettiin keskittyä loppuun asti, Haapaniemi iloitsee.

Haapaniemi myös helpotti OrPon tilannetta kolmoserässä syöttöputkellaan. Jo kauden aloituspelissä häneltä nähtiin hyviä syöttöjä.

OrPo oli erän alussa useamman pisteen häviöllä, kun Milla Haapaniemi tuli syöttövuoroon, ja hän nosti OrPon taas tasatilanteeseen ja vähän ohikin Vampulan joukkueesta. Tärkeään paikkaan osui kaksi Haapaniemen kolmesta ässästä.

– Eilen oli hyvä syöttöpäivä, vieraspelissä ei ollut samanlaisia paineitakaan kuin kotona. Kotiyleisö vähän nostaa jännitystä, Haapaniemi tunnustaa.

Hän kertoo syöttönsä parantuneen valmentaja Fabio Mentan hyvillä neuvoilla.

– Nyt ne leijaavat ja tippuvat aiemmin kuin ennen, vähän yllättäenkin, pelaaja kuvailee.

Milla Haapaniemi (nro 11) on ollut aloituskuusikossa kauden molemmissa liigaotteluissa. Kangasalaa vastaan pelatussa ottelussa pisteestä iloitsivat Haapaniemen lisäksi Jessika Mursula (vas.), Teija Vuorenmaa, Ada Aronen, Polina Kochetkova ja Jenna Ylivainio. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Leave a Comment