Influenssa- ja koronarokotusten ajanvaraukset avautuvat keskiviikkona – Oriveden terveyskeskuksessa järjestetään myös rokotuslauantai

Influenssa- ja koronarokotusten ajanvaraukset avautuvat Pirkanmaalla keskiviikkona puoliltapäivin, tiedottaa Pirkanmaan hyvinvointialue.

Influenssarokotuksia annetaan aikuisille ajanvarauksella sosiaali- ja terveysasemilla lokakuun lopusta alkaen. Influenssarokotuksen yhteydessä koronan riskiryhmiin kuuluvilla on mahdollisuus saada myös koronan tehosterokote.

Orivedellä rokotusaika varataan verkossa, Juupajoella verkossa tai puhelimitse. Oriveden terveyskeskuksessa järjestetään marraskuun viimeisenä lauantaina myös rokotuslauantai, jolloin rokotteen voi hakea myös ilman ajanvarausta.

Raskaana olevat naiset ja alle kouluikäiset lapset saavat influenssarokotteen neuvolassa, joissa influenssarokotukset alkavat marraskuussa. Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut koululaiset ja opiskelijat rokotetaan ensisijaisesti koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa.

Kotihoidon asiakkaat saavat rokotteet kotihoidon kautta. Ikääntyneiden ja erityisryhmien asumispalveluissa rokotukset aloitetaan marraskuussa, selviää Pirkanmaan hyvinvointialueen tiedotteesta.

Siinä muistutetaan myös, että maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja kaikki 65 vuotta täyttäneet, raskaana olevat, alle seitsemänvuotiaat lapset, varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon.

Lisäksi maksuttoman influenssarokotteen saavat henkilöt, jotka työnsä tai muiden olosuhteiden takia ovat suuressa vaarassa saada lintuinfluenssatartunnan, muun muassa siipikarjan parissa työskentelevät.

Koronarokotteen tehosteannoksia tarjotaan influenssarokotusten yhteydessä 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.

Leave a Comment