Fanipaidat päälle! – seudulta löytyy runsaasti fanitettavia ryhmiä eivätkä ne kaikki liity edes urheiluun

Pallo nousee, pelaaja hyppää ja lyö pallon vastustajan kenttäpuoliskolle ässänä. Tällaisista suorituksista osasivat lentopallofanit kiittää pelaajia runsailla suosionosoituksilla, kun OrPon naisten lentopallojoukkue aloitti liigakautensa maanantai-iltana Kangasalaa vastaan.

Oriveden liikuntahallin katsomossa liigakauden avausta oli seuraamassa ilahduttava määrä urheilun ystäviä. He pitivät meteliä ja he pitivät tunnelmaa yllä. Urheilukatsomoissa tunteet saavatkin näkyä ja etenkin kuulua. Koko sydämellään oman joukkueensa puolella olevien on yleensä vaikea pitää takamustaan penkissä ja olla huudahtamatta, kun oman ryhmän peli kulkee ja maaleja tai pisteitä tulee. Se on fanielämää, joka tuo iloa ja piristystä elämään.

Tukea ja kannustusta OrPon liigajoukkue tarvitsee koko kauden ajan. Silloinkin kun sillä mahdollisesti on vaikeuksia eikä pelistä meinaa tulla mitään.

Yhtä lailla kaikki muut paikallisjoukkueet ja yksittäiset toimijat tarvitsevat ympärilleen kannustusjoukkoja. Joukkue voi olla teatteriryhmä, junioriurheilujoukkue, orkesteri, taideryhmä, kuoro tai vapaaehtoisporukka. Ne kaikki elävät ja saavat voimaa yleisönsä reaktioista: suosionosoituksista, kehuista, kommenteista ja mistä vain milloinkin. Vastavuoroisesti yleisö saa voimaa suosikkijoukkueeltaan.

Jos omaa joukkuetta ei vielä ole löytynyt, nyt on aika etsiä se. Oriveden, Juupajoen ja Längelmäen alueilta löytyy nimittäin paljon fanitettavaa.

Leave a Comment