Kauden avauksessa näkyi nuoren joukkueen alkujännitys, toisenkin erän ottaminen paikalliskamppailussa ei ollut kaukana – OrPon uusi hakkuri näytti osaamistaan lupaavasti, mutta peli aaltoili, kuten päävalmentaja oli ennustanutkin

Häviöstä huolimatta iloisiakin hetkiä koettiin varsinkin pelin alussa. Pisteestä iloitsevat Jessika Mursula (vas.), Teija Vuorenmaa, Ada Aronen, Milla Haapaniemi, Polina Kochetkova ja Jenna Ylivainio. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

On hämmentävää, että erävoiton voi ottaa niinkin monta syöttövirhettä tehnyt joukkue. Vieressä istuvilta meinasivat niitä laskiessa jo sormet loppua, mutta niin vaan kotijoukkue piti johtonsa koko erän ajan ja voitti sen 25–21.

Se jäikin OrPon ainoaksi voittoeräksi lentopallon Mestaruusliigakauden avauksessa, paikalliskamppailussa LP Kangasalaa vastaan. Ottelu meni vieraille 1–3 (25–21, 17–25, 23–25,17–25). Kangasala sai torjuntansa pitämään ja sairasteluista toipunut Iina Andrikopoulou loisti kentän kuningattarena. Myös EM-kisoissa kesällä nähty Länkipohjan kasvatti Netta Rekola kuritti vahvalla kädellä entistä seuraansa.

Toista erää vei puolestaan LP Kangasala vähän isommalla marginaalilla 17–25. Passarin vaihtaminenkaan Aino-Kaisa Etelään tilanteessa 16–21 ei auttanut.

Vastaanoton ongelmat pakottivat vain toimittamaan pallon yli

Kolmoserää OrPo johti tahmean alun jälkeen jo 19–15, ja siihen osui mainio syöttöputken pätkä Ada Aroselta, mutta sitten sakkasi OrPon vastaanotto. Passari Jenna Ylivainion oli hankala tarjota passeja tapettavaksi, kun pallot usein päätyivät verkon päälle.

LP Kangasala kuroi tasoihin tilanteessa 21–21, ja hetki mentiin tasatahtia. Erä oli kotijoukkueen otettavissa, mutta pari harmillista virhettä loppuhetkillä veivät mahdollisuudet. Ensin Kangasala onnistui sijoittamaan pallon aivan kentän äärimmäiseen takanurkkaan ja seuraava pallo meni OrPolta pitkäksi.

Tämäkö lienee vienyt fiilikset kotijoukkueelta, sillä neloserässä vastaanotto tökki vielä pahemmin, passit jäivät kauas verkosta ja hyökkäykset päättyivät välillä verkkoonkin. Viitoserään pääsystä saattoi joku haaveilla, mutta neljäs erä ei siihen eväitä tarjonnut. Jenna Ylivainio sai kyllä asiantuntevilta yläkatsomon konkarikatsojilta tunnustusta parhaana passarina pitkiin aikoihin, mutta ei hänkään ihmeisiin pystynyt.

Uusi hakkuri Polina Kochetkova näytti iloista ilmettä koko pelin ajan, väläytti hyviä hyökkäyksiä saaden saldoksi 15/+7 ja myös syötti vasenkätisenä napakoita aloituksia. OrPosta eniten pisteitä nappasi Ada Aronen, 19/+9, joka pelin loppupuolella suli ja otettiin vaihtoon. Kolmas laadukkaita hyökkäyksiä näyttänyt orpolainen oli Jessika Mursula, 12/+7.

Keskihyökkäykset turhankin harvassa

Keskihyökkäyksiä kokeiltiin vielä harvakseltaan, vaikka varsinkin kakkospaikalla Kangasalan torjunta nousi muuriksi eteen.

Illan kuningatar oli Kangasalan Iina Andrikopoulou 23/+19, 4 torjuntaa. Ei epäilystäkään, että hän on sairastelunsa voittanut. Joukkuekaverit Viivi Pyhäjärvi, 12/+7, sekä EM-kisoissakin pelannut nuori Iida Pöllänen, 11/+2, jäivät tehoissa kauas taakse.

Torjunnat menivät vieraille 5–12, ässät OrPolle 8–4, vastaanotto tasan 33 % – 33 %, syöttövirheitä tekivät molemmat, mutta kotijoukkue huomattavasti enemmän, 17–10.

Otteluisäntä Oriveden kaupunki palkitsi joukkueidensa parhaina Ada Arosen ja Iina Andrikopouloun. PRO-liberoksi valittiin LP Kangasalan Laura Penttilä. OrPon liberolta Emilia Putkisaarelta nähtiin myös jokunen taidokas pelastus.

Pelin jälkeen molemmat kapteenit Emmi Jalonen ja Emilia Putkisaari tunnustivat, että kauden aloituksessa jännitys oli vahvasti läsnä.

Ukrainalaishakkuri Polina Kochetkovalle on varmasti kauden edetessä iloa ja hyötyä vasenkätisyydestä. Voimaakin kädestä tarvittaessa löytyy. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Leave a Comment