”Emmää sinne lähle koohottaan…” – kirjoittaja ajelee mielellään rauhallisempia teitä, koska hänellä ei ole kiirettä mihinkään

Meinaan tolle ysitiälle. Kunnei o pakko. Kyllähäm mää siältä Vinkiältä jonkuv verran ajelen Tampereelle ja joskus ohittekkin Turkuun. Mutta kun siältä on muitakin reittiä – paljo rauhallisempia.

Ylleensä lähletään Eräjärven ja Kuhmalahlen kautta Kankasalle ja sitte Tampereen suuntaan. Nin no, on se tiätysti hitaampi tiä, mutta ei kummiskan eroo tule juuri varttia enempää.

Kolmekymmentä vuatta mää kuljin täältä Mäntsälästä Järvenpäähän töihin. Kimppakyylillä. Nin sinä aikana tällekkin välille tuli moottoritiä.

Meitin kimppa jatko kulkemista vanhaa tiätä. Kerran yks kaveri mittas, mikä olis paree. Tää väli on 25 kilsaa. Kaveri ajo tarkasti rajotusten mukaan kummankin reitin. Nin oli se moottoritiä kolme minuuttia nopeempi. Ei sillonkan hotsittanu kolmen minsan takia koohottaa.

Nyv vallankin, kun ollaan eläkkeellä, nin tykätään ajella rauhallisempia teitä. Kattellaan kevväällä, kun peltoja muakataan ja kylvetään. Sitte kesällä näkkyy vihreitä ja syksyllä keltasia peltoja lainehtimassa. Ihmiset liikkuu pihollansa.

Mitä näkkyy moottoriteillä? Molemmin pualin mettää taikka kallioleikkauksia. Kyllä ei kiinnosta.

Emmää sillä sano, kyllä ysitiä tarttis päivittää nykyselle liikenteelle. Samaten moottoritiät on hyvä niille, joilenka tarttee paljo ajjaa ja on kireet aikataulut.

Hannu Järvinen

Mäntsälä

Leave a Comment