Konsta Saarisella on vielä mahdollisuus ajaa Suomen mestariksi – pelkkä luokan ykkössija kauden viimeisestä SM-rallista ei kuitenkaan vielä titteliä tuo

Konsta Saarinen
Konsta Saarinen ajoi uransa ensimmäiseen rallin SM-osakilpailun voittoonsa Lahdessa elokuun alkupuolella. Viimeistään lauantai-iltana tiedetään, minkä mitalisijan hän SM5-luokasta ottaa. Kuva: Taneli Niinimäki

Orivesiläinen Konsta Saarinen taistelee kauden viimeisessä SM-rallissa Suomen mestaruudesta. Kisa ajetaan Kokkolassa perjantain ja lauantain aikana.

Saarinen on ennen viimeistä osakilpailua SM5-luokassa kokonaispisteissä toisena 101 pisteellä. Eroa kärkipaikkaa pitävään Ville Hautamäkeen on 16 pistettä, sillä Hautamäellä pisteitä on yhteensä 117.

Luokan voittoon ajava saa 25 sarjapistettä, toiseksi tuleva 18 pistettä ja kolmas 15 pistettä. Jos Saarinen voittaa rallin, riittää Hautamäelle rallin kolmas sija mestaruuden varmistamiseksi.

Hautamäki on SM5-luokan puolustava mestari. Rallin SM-sarjan tiedotteen mukaan hän jahtaa nyt jo neljättä peräkkäistä mestaruuttaan.

Myös SM5-luokassa kolmantena olevalla Arttu Lähdeniemellä on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta mestariksi. Lähdeniemellä pisteitä on 95.

SM-mitaleille Saarinen joka tapauksessa ajaa, sillä luokan mitalisijat jaetaan varmasti Saarisen, Hautamäen ja Lähdeniemen kesken. Muut luokan kuljettajat ovat jo niin kaukana kärkikolmikosta, että he eivät voi enää mitalisijoille nousta.

Rallitiedotteessa Kokkolan kisan mustaksi hevoseksi SM5-luokasta nostetaan saarijärveläinen Jarkko Nikara, joka on luokassa vierailijana. Nikaralla arvioidaan olevan mahdollisuuksia sotkea mestaruustaistelua.

– Nikara oli talvella mukana Jyväskylän osakilpailussa ja oli silloin nopein, mutta saarijärveläisen kilpailusuoritus hylättiin kisan jälkeisessä teknisessä tarkistuksessa, tiedotteessa muistutetaan.

Voitto edellisestä osakilpailusta

Saarinen lähtee Kokkolan ralliin voitto harteillaan. Edellinen Lahdessa ajettu osakilpailu päättyi nimittäin harvinaisella tavalla Saarisen juhliksi.

Saarinen ja Hautamäki ajoivat nimittäin täysin saman kisan kokonaisajan, mutta Saarinen kruunattiin voittajaksi paremman ensimmäisen erikoiskokeen aikansa ansiosta.

Lue myös: Konsta Saarinen ajoi ensimmäisen SM-rallin osakilpailuvoittonsa Lahdessa viikonloppuna – ”tämän tiukemmalle ei enää voi mennä”

Kokkola-rallissa ajetaan perjantain ja lauantaina aikana yhteensä 11 erikoiskoetta. Niistä kolme ajetaan perjantaina ja loput kahdeksan lauantaina. Erikoiskoekilometrejä kisassa on lähes 106.

Ralli alkaa perjantaina iltakuudelta. Lauantain ensimmäiselle erikoiskokeelle startataan puoli yhdentoista jälkeen aamulla.

Kauden päättävälle lauantain viimeiselle erikoiskokeelle autokunnat pääsevät iltakahdeksan jälkeen. Kokkolan kävelykadulla olevassa maalissa suomenmestareita päästäneen juhlimaan puoli kymmenen aikaan illalla.

Leave a Comment