Konsta Saarinen ajoi ensimmäisen SM-rallin osakilpailuvoittonsa Lahdessa viikonloppuna – ”Tämän tiukemmalle ei enää voi mennä”

Konsta Saarinen ajoi uransa ensimmäiseen voittoonsa Lahdessa viime viikonloppuna. Kuva: Taneli Niinimäki

Konsta Saarinen varmisti SM5-luokan mitalisijoituksensa ajamalla ensimmäisen SM-rallin voittonsa viikonloppuna.

Konsta Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä aloittivat Lahden osakilpailun vauhtia tunnustellen. Kahden ensimmäisen ek:n jälkeen kaksikko oli neljäntenä, tiedotteessa kerrotaan.

Orivesiläinen oli vielä kilpailun puolivälissä 17 sekuntia perässä kärjestä, mutta viiden viimeisen erikoiskokeen kolme pohja-aikaa ja kaksi toiseksi nopeinta aikaa nostivat Saarisen kilpailun voittoon.

– Aloitus ei ollut mitenkään huono, mutta kilpakumppanit onnistuivat alussa paremmin, Saarinen kertoo tiedotteessa.

Viimeisen ek:n maalissa Saarinen ja Mäkelä saivat kuulla, että reilu pohja-aika nosti heidät kolmannelta sijalta voittajaksi.

Saarinen ja viime vuoden mestari Ville Hautamäki päätyivät tuloksissa tasa-aikaan. Vastaavanlainen tasatilanne on nähty SM-sarjassa viimeksi yhdeksän vuotta sitten, tiedote kertoo.

– Tämän tiukemmalle ei enää voi mennä. Sääntöjen mukaan ykköspätkän tulos ratkaisee, jos päädytään tasa-aikaan. Olimme ykkösellä 0.3 sekuntia Villeä (Hautamäki) nopeampia, Saarinen laskee tiedotteessaan.

Voiton ansiosta Saarinen takasi itsellensä sijoituksen kolmen kärkeen. SM-sarjan päätöskilpailu ajetaan Kokkolassa 30.9–1.10. jolloin selviää myös Saarisen mitalin väri.

Konsta Saarinen on tällä hetkellä sarjassaan toisena 16 pistettä kärkeä pitävää Ville Hautamäkeä jäljessä.

Leave a Comment