Parvelan Retu on radalla lauantaina – kuningas on mukana Kriterium-ravien lähdössä Teivossa

Parvelan Retu
Parvelan Retu vei ravikuninkuuden ja lauantaina se kisaa Teivossa, missä se tavoittelee kauden seitsemättä voittoaan. Kuva: Maisa Hyttinen, Suomen Hippos

Parvelan Retu kilpailee lauantaina Kriterium-raveissa Teivon raviradalla.

Retu on mukana ravien viidennessä lähdössä, jossa on mukana kymmenen suomenhevosta. Rinnalleen hallitseva ravikuningas saa tuttuja kilpakumppaneita. Mukana ovat muun muassa H.V. Tuuri, Herra Heinämies, Sheikki, Suvelan Rinssi ja Caijus.

Lue myös: Parvelan Retun ylivoima päätösmatkalla ei jättänyt jossiteltavaa – ravikuningas saa nyt muuten tovin lomailla, mutta tammoille lähtee kaiken aikaa viemisiä

Lue myös: Olipa kekkerit Parvelan Retun kunniaksi – näistä puhutaan varmasti pitkään: katso kuvia Rönnistä ja lue, mikä porkkanoiden ohella on Retun herkkua

Retu lähtee 1 600 metrin matkalle seitsemänneltä radalta.

Edellisen kerran Retu on kisannut 16. syyskuuta Forssan Pilvenmäen radalla. Silloin matkana oli 2 180 metriä ja Retu ravasi kisassa ylivoimaiseen voittoon. Oriin kilometriaika oli 23,7. Voitto kasvatti sen palkintopottia 4 000 euron verran.

Vuoden 2023 aikana Parvelan Retu on ollut mukana 14 startissa. Niistä Retu on voittanut kuusi ja toisen sijan se on ottanut kolme kertaa. Neljä kertaa Retu on ravannut kolmanneksi. Hippoksen tilastojen mukaan Retu on tänä vuonna kerännyt palkintorahaa jo 169 073 euroa.

Teivon raviradalla lauantaina päivän päälähdöt ovat Kriterium-finaalit kolmevuotiaille lämminverisille ja nelivuotiaille suomenhevosille.

Hippoksen tiedotteen mukaan Kriteriumit ovat nuorten hevosten perinteisimpiä ja suuripalkintoisimpia ikäluokkakilpailuja.

Suomenhevosten Kriterium on lauantain seitsemäs lähtö ja mukana siinä on 12 hevosta.

Voitosta saatavasta 46 000 euron palkintopotista kisaavat muun muassa kangasalalaisen Jarmo Kivelän kasvattama ja omistama Vietävän Sipori, jämsäläisen Vänrikki Tallin omistama ja Antti Veteläisen valmentama Vänrikki sekä pälkäneläisten Markku ja Pia Kivijärven omistama Taivas.

Parvelan Retu voitti Kriteriumin vuonna 2019.

Leave a Comment