Muovinkeräyspilotti jatkuu jäteasemalla entiseen malliin – viime viikolla ollut pieni katkos johtui sekaannuksesta

Kun kastelukannu ei enää pidä vettä, se on muovijätettä, mutta kovamuovisena sitä ei voi laittaa mihin tahansa. Kuva: Anne Kotipuro

Lukijapalaute viime viikolla kertoi hätääntyneenä, että Oriveden jäteaseman muovinkeräyspiste olisi suljettu. Näin ei onneksi asia ole, vaan viimeviikkoinen tilanne oli ollut sekaannus, joka johtui inhimillisestä erehdyksestä.

– Yhdistetty muovinkeräyspilotti, jossa Oriveden jäteasemalla otetaan vastaan sekä pakkausmuovia että kovamuovia, jatkuu ihan entiseen tapaan, rauhoittelee aluepäällikkö Tero Haapala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Kokeilu on ollut käynnissä jo vuodesta 2019, eikä Haapalalla ole tietoa, että sitä oltaisiin lähiaikoina lopettamassa. Jäteasemalla vastaanotetaan myös isompia muoviesineitä kuten saaveja ja puutarhahuonekaluja.

Vastaava keräyskokeilu toteutetaan tänä syksynä myös Tarastenjärven ja Koukkujärven aluejätekeskuksissa kahden kuukauden mittaisena pilottina, joka on juuri alkanut.

Lue myös: Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskuksissa kerätään kotitalouksien muoviesineitä maksutta syyskuusta marraskuulle – pilottihanketta voi hyödyntää vaikka pihan syyssiivouksessa

Haapala lisää, että pakkausmuovin kanssa ei tarvitse välttämättä mennä Oripohjan jäteasemalle asti, onhan monessa kiinteistössä oma muovinkeräysastia.

Myös Oriveden keskustassa S-marketin kulmilla on Rinki-ekopiste, jossa on oma astia pakkausmuoville kuten elintarvikepakkauksille ja erilaisille tuotteiden ympärillä oleville muovikääreille.

Vähintään viiden asunnon taloyhtiöissä on pitänyt heinäkuuhun 2023 mennessä löytyä muovi-, lasi-, ja kartonkipakkausten sekä kodin pienmetallin keräysastiat. Kiinteistökeräys ja Rinki-ekopisteverkosto muodostavat yhdessä pakkausjätteiden keräysverkoston, jota Orivedellä täydentää keräyspilotti jäteasemalla.

Leave a Comment