Lukijalta: Entisöijät etelästä tarkkailevat Suomen metsiä – ihan vaan tiedoksi heille, miten Suomen metsät ovat ajan saatossa uudistuneet

Tähän on tultu Suomen siistien ja hyvin hoidettujen metsien osalta. Euroopan Unionin päätökset ovat enemmistöpäätöksiä. Enemmistö syntyy joko asukkaiden lukumäärän mukaan tai voimakkaalla lobbauksella. Itse asia peittyy koneiston rattaisiin.

Entisöinti on lähtenyt sieltä, missä ei ole oikeita metsiä. Nyt siellä pyromaanit ovat poltelleet ylikuivia risukoita. Niitä kreikkalaiset, sisilialaiset ja Espanjan eteläosan asukkaat ovat kyllästyneet katsomaan.

Heidän on nyt odotettava, että palaneen risukon tilalle nousee uusi metsä. Jos se ei omin neuvoin onnistu, niin suomalaiset mielellään tulevat siemenpusseineen auttamaan.

Sinne etelään tiedoksi, että Suomen kaikki metsät ovat ajan saatossa palamalla uudistuneet. Milloin ne sytytti salaman isku, milloin saksalaiset tai ryssät, joskus lienevät omatkin olleet asialla. Itsestään eivät ole uudistuneet.

Tätä eivät auringon ja kuumuuden kärventämät etelä-Euroopan asukkaat ymmärrä. Ymmärryksen jakeluun meillä täällä Euroopassa on Unioni. Onko siitä muuhun kuin joutavaan politikointiin?

Eelis Pulkkinen
geologi

Leave a Comment