OrPon Ilona Rahkonen on nyt tuplapiirinmestari – kolmiottelun kulta alkukesältä sai kaverikseen neliottelusta voitetun kullan

Ilona Rahkonen voitti neliottelun piirinmestaruuden Ratinan stadionilla. Kuva: Ilona Rahkosen kotialbumista

Juupajokelainen Oriveden Ponnistusta edustava Ilona Rahkonen voitti neliottelun piirinmestaruuden lauantaina Tampereella kisatuissa Hämeen seudun yleisurheilun Sisulisä-otteluissa.

T11-sarjassa kisanneen Rahkosen voittotulos oli 1 362 pistettä. Hän voitti toiseksi tulleen Vehmaisten Urheilijoiden Matilda Puolimatkan 24 pisteellä. Puolimatka keräsi neljästä lajista 1 338 pistettä.

Lajeina neliottelussa olivat 60 metrin aidat, korkeushyppy, keihäänheitto ja 800 metrin juoksu.

Aitajuoksussa Rahkonen oli arvottu toisen erän juoksijoiden joukkoon. Muut hänen kanssaan yhtä kovia tilastoaikoja tehneet juoksijat oli arvottu ensimmäiseen erään.

Rahkonen juoksi yli kahden metrin vastatuuleen ajan 10,86. Tuloksella hän keräsi 460 pistettä. Ensimmäisen erän juoksijat pääsivät matkaan paremmissa olosuhteissa, sillä vastatuulta heillä oli vain noin metrin verran. Kovinta vauhtia matkan pisteli Hämeenlinnan Tarmon Erika Lindberg. Ajalla 10,05 hän keräsi 594 pistettä.

Rahkosta kovemmin ensimmäisessä erässä juoksivat myös Vehmaisten Urheilijoiden Matilda Puolimatka (10,45 ja 522 pistettä) ja Hämeenlinnan Tarmon Eerika Lonka (10,66 ja 489 pistettä.)

Korkeudessa ja keihäässä ennätykset

Korkeushypyssä Rahkonen aloitti korkeudesta 119. Kisassa edettiin kolmen sentin korotuksilla ja Rahkonen teki puhdasta sarjaa korkeuteen 137 asti. Rahkonen kisasi jo tuossa vaiheessa yksin, sillä muut olivat jääneet tulokseen 131.

Rahkonen teki vielä yritykset korkeudesta 140, mutta tällä kertaa se ei vielä ylittynyt. Rahkoselle jo korkeus 137 oli kuitenkin uusi ennätys. Edellinen ennätys oli 133 ja sekin vain muutaman viikon vanha.

Lajista Rahkonen sai 350 pistettä ja nousi kokonaispisteissä kolmanneksi 18 pisteen päähän korkeudesta 306 pistettä keränneestä Puolimatkasta. Kärjessä kahden lajin jälkeen oli Erika Lindberg 859 pisteellä.

Rahkonen vei myös ottelun kolmannen lajin nimiinsä. Hän heitti keihäässä heti ensimmäisellä heittokierroksella ennätyksensä 27,03. Pisteitä hän sai siitä 314. Mitalikamppailussa mukana olleista Puolimatka heitti 23,93 ja sai siitä 270 pistettä. Lindbergin parhaaksi jäi 18,57, jolla hän sai 198 pistettä.

Ennen viimeistä lajia Rahkosella oli kasassa 1 124 pistettä ja hän piti ottelussa kärkisijaa. Toisena oli 1 098 pisteellä Puolimatka ja kolmantena Lindberg 1 057 pisteellä.

Voitto varmistui taktisesti viisaalla juoksulla

Kahden ratakierroksen matkalla Rahkonen ei päästänyt Puolimatkaa karkuun. Hän juoksi taktisesti viisaasti ja peesasi tiukasti karkuun yrittäneen Puolimatkan perässä maaliin saakka.

Puolimatka oli 800 metrillä kolmas ajalla 2.51,20. Aika toi hänelle 240 pistettä. Rahkonen tuli maaliin neljäntenä vain kolme kymmenystä Puolimatkaa myöhemmin. Pisteitä aika 2.51,50 toi Rahkoselle 238. Puolimatka pystyi siis kuromaan eroa niukemmaksi vain kahden pisteen verran.

T11-sarjan piirinmestaruusottelussa oli mukana 13 kilpailijaa.

Rahkosella on piirinmestaruusotteluista jo useita mitaleita. Viime vuonna hän saavutti alkukesän kolmiottelusta piirinmestaruushopeaa ja syksyn neliottelusta tuli pronssia. Tältä kesältä Rahkonen on tuplamestari, sillä hän voitti myös kesäkuussa kisatun kolmiottelun.

Lue myös: Piirinmestaruuskultaa Juupajoelle kolmiottelusta – mitalin väri on kirkastunut vuosi vuodelta

Rahkonen pitää hallussaan myös 11-vuotiaiden tyttöjen kolmiottelun tämän kauden kotimaista kärkitulosta. Kyseinen tulos on 1 145 pistettä. Sen hän kävi tekemässä Jyväskylässä elokuun lopulla.

Ensi vuonna Ilona Rahkonen kisaa T12-sarjassa, jolloin piirinmestaruudet ratkotaan alkukesästä 4-ottelussa ja syksyllä 5-ottelussa.

Leave a Comment