OrPon liigapelaaja on valittu maajoukkueeseen – myös varapelaajista löytyy OrPon riveissä pelaava

Nea Subotic (3. vas) oli paikalla, kun hyväntekeväisyyspyöräilijä Matti Kumpulainen vieraili kesällä Orivedellä. Mukana olivat myös Polina Kochcetkova (vas.), Piper Matsumoto, Emilia Putkisaari ja Jenna Ylivainio. Arkistokuva: Tiia Vattulainen

Oriveden Ponnistuksen kanssa keväällä sopimuksen tehnyt hakkuri Nea Subotic on valittu U20-tyttöjen Rovaniemellä EM-karsintoihin osallistuvaan maajoukkueeseen. Lentopalloliitto tiedotti valinnasta tiistaina.

Lue lisää: OrPon kolmas pelaajasopimus on julkistettu – mukaan tulee pian 17-vuotias SM-hopeaa Hämeenlinnan joukkueessa napannut yleispelaaja

Joukkueeseen valittiin 12 pelaajaa. He ovat kaikki syntyneet vuosina 2005 ja 2006.

Niukasti lopullisen joukkueen ulkopuolelle vielä tässä vaiheessa jäi viime kaudella ensiesiintymisensä Mestaruusliigassa tehnyt ja myös alkavalla kaudella OrPoa edustava Naomie Jeger. Keskipelaajan paikkaa hoitava Jeger on nimittäin valittu joukkueeseen varalle.

Lue myös: Naomie Jeger pelaa myös ensi kaudella OrPossa – ensiesiintymisen liigajoukkueessa hän teki päättyneellä kaudella

Rovaniemellä lokakuun lopulla pelattava karsintaturnaus on samalla U20-ikäluokan Pohjois-Euroopan mestaruusturnaus eli Nevza. Nevza on Pohjois-Euroopan lentopallon alueellinen yhdistys, johon kuuluu yhteensä kahdeksan maata.

Turnauksessa ovat mukana Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Englanti, Färsaaret sekä mahdollisesti myös Grönlanti. Turnauksen voittaja etenee EM-jatkokarsintoihin.

U20-tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana toimii Joonas Huhtakangas.

Leave a Comment