Tällä varikolla huolehdittiin myös kuljettajista – tredulaiset hemmottelivat yrittäjiä ja paikalta lähdettiin kiiltävillä menopeleillä

Vohvelinpaistajat oli helppo valita, sillä tähän tehtävään vaadittiin hygieniapassi. Vohvelin kypsyyttä ja mahdollista rautaan tarttumista tutkimassa Kaarina Mäkinen (vas.), Susanna Huikko ja Mikko Viinamäki. Kuva: Anne Kotipuro

Yrittäjän päivän tapahtumassaan torstaina Tredun opiskelijat eri linjoilta toivat iloa pölyisten autojen omistajille, makuhermoille ja jopa yrittäjien hartianseutuun. Autot saivat hellän käsinpesun, ja sillä välin pääsi herkuttelemaan vastapaistetuilla vohveleilla. Kutsu kävi myös päähierontaan tai hartianseudun rentouttavaan käsittelyyn, jota tarjosivat tulevat lähihoitajat.

Lue myös: Innostava kolmikko ideoi, verkostoituu ja hyödyntää yrittäjille suunnattuja palveluja – ja tästä lähtien tuikkii valoakin

Päivän järjestelyihin oli haettu ulkopuolista tukea Ruuskasen säätiöltä, ja pääroolissa olivat liiketoiminnan opiskelijat, siis tulevat merkonomit, jotka olivat saaneet mukaansa porukkaa muiltakin linjoilta. Projektioppimisen hengessä päivän ohjelmaa oli ideoitu aivoriihessä, jossa oli syntynyt ajatus tarjota vieraille autonpesua.

Projektipäällikkö Susanna Huikko kertoi, että ideat päivän ohjelmaksi lähtivät opiskelijoilta. Samalla opittiin tiimityöskentelyä ja tekemällä oppimista.

Autopuolen kolmannen vuoden opiskelija Aaro Kuuselalta hoituu myös autonpesu rivakasti. Kuva: Anne Kotipuro

– Idea autonpesusta syntyi oikeastaan aika nopeasti, ja muu ohjelma rakentui sen ympärille, Huikko kertoo.

Opettaja Pirjo Kuusisto kertoo, että tuleville merkonomeille on paikkakunnalta löytynyt hyvin työssäoppimispaikkoja, ja valmistuneetkin ovat sijoittuneet mukavasti. Omiin entisiin oppilaisiin törmää tuon tuostakin.

Tredun auto-osaston pihalla parveili siis runsaasti oppilaitoksen sinisiin huppareihin pukeutunutta väkeä eri linjoilta.

Tuleva lähihoitaja Titta Pystylä pehmitteli myös Jenni kiposen hartianseutua. Noora Korpinen (taustalla) tähyili uusia asiakkaita hierontaan. Kuva: Anne Kotipuro

Tässä tapauksessa vuorikin siirtyi Muhammedin luokse. Kun heti tapahtuman alkaessa ei autoja näkynyt pestäväksi, auto-osaston opettaja Nico Näkkilä kävi hakemassa pari-kolme ensimmäistä yrittäjiltä itseltään. Vähitellen vieraita alkoi tulla, ja päivän edetessä ehdittiin pestä lähemmäs parikymmentä autoa.

– Joillekin tämä on samalla ollut ensitutustuminen meidän hienoihin tiloihimme, jotka jaamme hyvässä sovussa Ford-huollon kanssa, Näkkilä kertoo.

Hän lisää, että yhteistyötä on myös viereisen autokatsastuksen kanssa, joten opetustilojen sijainti on monin tavoin kätevä.

Opettaja Nico Näkkilä esitteli ylpeänä autohallia, jota hyödyntää myös Ford-huolto. Yhteistyö on luontevaa puolin ja toisin. Näkkilä ohjaa myös samoissa tiloissa kokoontuvaa nuorten mopokerhoa. Kuva: Anne Kotipuro

Autopuolen opiskelijoita on tällä hetkellä yhteensä viitisenkymmentä, joten parhaimmillaan hallissa käy melkoinen säpinä. Nyt huoltotoimet olivat kuitenkin seis, ja varikolla keskityttiin pelkästään autonpesuun.

Opettajakunnasta Tea Humppi tiesi kertoa, että Tredun muissa toimipisteissä idea tarjota autonpesua yrittäjille oli herättänyt suorastaan kateutta, ja se tultaneen varmaankin kopioimaan muihinkin toimipisteisiin.

Autonpesijät kuten muukin Tredun oma väki saivat tietenkin päivän päätteeksi herkutella itsekin vohveleilla. Yrittäjät taisivat olla kiinni omissa kiireissään, mutta pitkin päivää heitäkin paikalla piipahti.

Tredulaisten tapahtuman ohjelmaan kuului myös innostavien yrittäjien palkitseminen. Irene Suhosen halattavana Marjo Liukkonen, tgaustalla Oriveden Yrittäjien puheenjohtaja Seppo Lehto. Kuva: Anne Kotipuro

Leave a Comment