Innostava kolmikko ideoi, verkostoituu ja hyödyntää yrittäjille suunnattuja palveluja – ja tästä lähtien tuikkii valoakin

Sini Kahilaniemi (oik.), Jenni Koponen (vas.) ja Irene Suhonen (2. vas.) palkitsivat innostavimmat yrittäjät Marjo Liukkosen (2. oik.) ja Eija Assola-Virran (keskellä). Teppo Vuohelainen saa palkintonsa, kunhan palaa kertausharjoituksista. Kuva: Anne Kotipuro

– Intoa tarvitaan niin harrastusmaailmassa, opiskelussa kuin yrittämisessäkin. Innosta syntyy uusia hienoja asioita ja pitkäjänteistä motivaatiota. Kaupunkistrategiassakin innostavuus on nostettu yhdeksi tärkeimmistä teemoista ja sen vuoksi täällä palkitaan innostavimpia yrittäjiä, pohjusti elinvoimajaoston puheenjohtaja Sini Kahilaniemi.

Yrityskoordinaattori Irene Suhonen kaupungilta paljasti Tredun yrittäjätapahtumassa torstaina elinvoimapalveluiden palkitsemat kolme innostavaa yrittäjää, joiden into suuntautuu sopivasti eri asioihin. He saivat nyt julkista kiitosta tekemästään työstä.

Palkinnoksi jokainen sai kunniakirjan ja valovoimaa tuikkivan Auvisen aarteet -lyhdyn. Ainakin ensimmäinen palkinnonsaaja innostui ja tunnusti olevansa oikea lyhtyihminen. Vaikka niitä häneltä löytyy ehkä 30, niitä ei voi koskaan olla liikaa.

Hurja sarjayrittäjä, joka tartuttaa kehittämisideoita muihinkin

Sattumanvaraisesti esiteltiin siis ensinnä Marjo Liukkonen, hurja sarjayrittäjä, jolla uusia yrityksiä syntyy kuin sieniä sateella. Suhonenkin oli jo tipahtanut laskuista, montako niitä tällä hetkellä lienee. Hänet tunnetaan siivousalalta Sillä Siisti -Marjona sekä useammasta liikunta-alan yrityksestä, samoin sote-osuuskunta Pirkanmaan piiristä.

Lue myös: Kuntosali Lilan omistajuus vaihtui ja tilan remontointi alkoi välittömästi – ”ajattelin, että otetaan yksi kilpailija pois”

– Se Marjo, jonka me kaupungilla tunnemme, pulppuaa kehittämisideoita, jotka hän saa tartutettua positiivisella tavalla myös muihin yrittäjiin. Hän laittaa alulle asioita ja erinäköisiä tapahtumia kuten esimerkiksi viime syksynä oli Säynäniemen leirintäalueelle aivan mahtavan joulutoritapahtuman, muistutti Irene Suhonen.

Lue myös: Säynäniemeen nousee Joulumaa – ”Olen tätä jo vuoden suunnitellut, mutta keskiviikkona päätimme laittaa hyrinäksi”

– Lisäksi hän on huikea verkostoituja, joka ymmärtää, että myös naapurikunnan yrittäjien kanssa voi kimpassa tehdä asioita eikä yrittäjyys katso kuntarajaa. Kun löydetään sopiva kombo yrittäjiä, saadaan aikaa innostavia, upeita tapahtumia, Suhonen lisäsi.

Mainituksi tuli vielä, että Liukkonen kuuluu myös Tredun kumppanuusryhmään.

Peruspositiivinen järjestötoimintaan innostaja

Toinen palkittu yrittäjä oli MattoMaisterin nimellä toimiva Eija Assola-Virta. Hän on ollut erittäin innokas ja aktiivinen paikallisen yrittäjäyhdistyksen piirissä, ja hänestä tehtiinkin rivakasti yhdistyksen sihteeri.

Lue myös: Seppo Lehdosta Oriveden Yrittäjien puheenjohtaja – hallitukseen kolme uutta jäsentä

Hän on saanut muitakin yrittäjiä tekemään, viestintä on tehostunut ja muutenkin puhaltanut järjestöön innostuksen henkeä.

– Tosi tärkeä asia ovat hankinnat, ja niissä Assola-Virta on myös ollut aktiivinen, tuonut asioihin rohkeutta ja uskallusta. Peruspositiivinen, reilu yrittäjäasenne – sillä pärjää pitkälle, Suhonen vielä luonnehti.

Yrityskummius tuonut lisäintoa ja oman alueen yritykset tulleet tutummiksi

Kolmas palkittu, Stonelement Oy:n Teppo Vuohelainen ei paikalle ollut päässyt, sillä hänet oli juuri samaan aikaan kutsuttu kertausharjoituksiin.

Lue myös: Suunnitelmallisesti eteenpäin, jalat maassa – kivielementtifirman ei tarvinnut rakentaa uutta hallia, mutta remontti siirtyi kiireisestä syksystä tähän vuoteen

Lehdistössä toimiva yritys tekee innovatiivista kivirakentamista omalla, täysin uniikilla rakentamistyylillä. Teppo Vuohelainen mainittiin esimerkkinä rohkeudesta lähteä käyttämään erilaisia yrityspalveluita.

Lue myös: Pirkanmaan Yrityskummien vuoden 2022 Kummiyritys löytyy Orivedeltä – palkittu yritys Stonelement valmistaa luonnonkivielementtejä ja hyvittää hiilijalanjälkensä metsänistutuksin

– He ovat osanneet käyttää ympärillä olevia verkostoja ja neuvovia toimijoita, onhan Stonelement tänä vuonna yrityskummien valinta vuoden kummiyritykseksi Pirkanmaalla. Tätä kautta he ovat tuoneet Orivedelle aivan mahtavaa esimerkkiä ja vahvistaneet Oriveden yrityskuvaa ulospäinkin, Suhonen kuvaili.

Lisäksi Teppo on luonut aivan uusia toimintamalleja. Hän esitti elinvoimapalveluihin idean korttelikahveista, koska halusi oppia tuntemaan naapuriteollisuushalleissa toimivia yrittäjiä paremmin. Kaupungilla ideaan tartuttiin oitis ja ne on Lehdistön alueella jo pidetty. Innostavia ideoita tulee siis myös yrittäjiltä itseltään.

Elinvoimajohtaja Tuija Aro ei päässyt palkitsemiseen sairastumisen takia. Sen sijaan paikalla oli yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Seppo Lehto, joka kertoi, että yrittäjät kokoontuvat syksyllä vielä juhlistamaan vuoden yrittäjiä sekä Längelmäen jäähalliin curlingia harrastamaan haastaen toisiakin kisaan.

– On muuten vaikeampi laji kuin sivusta katsoen uskoisi, Lehto lisäsi.

Yrittäjän viikon tapahtumatorstai Tredulla helli t-paitakeleillä. Pian vohveliherkuttelun ja palkitsemisen jälkeen Eija Assola-Virta ja Marjo Liukkonen riensivät takaisin asiakkaiden luo. Kuva: Anne Kotipuro

Leave a Comment