Harrastusmessut järjestetään jälleen – paikalla myös entinen huippu-urheilija

Uimahalli
Omaa uintitekniikkaansa pääsee hiomaan entisen huippu-uimarin Hanna-Maria Hintsan kanssa. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden liikuntahallissa järjestetään harrastusmessut tulevana viikonloppuna. Harrastusmessut kokoavat paikallisia harrastusten järjestäjiä yhteen lauantaina 2. elokuuta.

Oriveden kaupungin liikuntapalveluiden hankekoordinaattori Maarit Petäjämäki kertoo kysynnästä tuoda alueen harrastukset yhteen paikkaan.

Varsinaista odotetta kävijämäärälle ei kuitenkaan ole. Pandemian vuoksi suuremmat tapahtumat ovat olleet pannassa, Petäjämäki kertoo.

– Toimijat ovat lähteneet tapahtumaan innostunein mielin. Katsotaan, kuinka paljon väkeä saadaan messuille. Orivedellä on paljon harrastusmahdollisuuksia, mutta välillä itselleen sopivan harrastuksen löytäminen voi olla vaikeaa.

Edellisen kerran vastaavanlaiset messut järjestettiin vuonna 2014, Petäjämäki muistelee. Samoille messuille oli yhdistetty myös asuntoasioita.

Paikallisesta urheilutarjonnasta mukana messuilla on muun muassa OrPon eri jaostoja sekä Oriveden Fortunan jääkiekkoilijoita. Hirsilän seudun kylät ry paistaa nälkäisille messuvieraille makkaraa. Kahviosta vastaa Oriveden seudun hengitysyhdistys.

– Urheilun lisäksi messuille on tulossa muun muassa paikallista teatteritoimintaa, kuoroja ja Oriveden taitokeskuksen käsitöitä. Palomieskerho kuulostaa myös todella mielenkiintoiselta, Petäjämäki kertoo.

Messuilla omaa kehoaan pääsee kuuntelemaan puolen tunnin mittaisella kehonhuoltotunnilla. Tasapainoa pääsee testaamaan kaiken ikäisille soveltuvalla radalla. Myös lapset pääsevät taituroimaan omalla temppuradallaan.

Varttuneemmalle väestölle harrastettavaa tarjoavat Oriveden lähitori sekä Eläkeliiton Oriveden yhdistys ja Oriveden Eläkkeensaajat. Messuilta löytyy varmasti kaiken ikäisille jotakin, Petäjämäki lupaa.

Liikuntahallin kuntosalille sekä sulkapallokentille on vapaa pääsy päivän aikana. Ovet ovat avoinna myös Oriveden uimahallille.

Omaa uintitekniikkaansa pääsee hiomaan entisen huippu-uimarin Hanna-Maria Hintsan kanssa. Hintsan oppiin pääsevät kaikki yli 7-vuotiaat uimarit. Vaatimuksena osallistumiselle kuitenkin on 25 metrin altaanmitan uimataito.

Harrastusmessuille on vapaa pääsy.

Leave a Comment