50 vuotta sitten: Oriahteen toinen vaihe harjaan

Asunto Oy Oriahteen toinen ja viimeinen vaihe, Liisanahteen alueelle heinäkuun alussa valmistuneen A-talon alapuolelle rakennettava B-talo on noussut harjakorkeuteen. Nyt harjaannousseen B-talon työn juhlaa vietettiin viime perjantaina ravintola Kotipirtissä.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta. 

B-talon kiinteistö rakennetaan 6351 m²:n tontille, rakennuksen tilavuus on 6620 m³. Talon rakennustyöt aloitettiin tämän vuoden huhtikuussa. Asuntoja valmistuu taloon kaikkiaan 27 kpl. Töt on tarkoitus saada päätökseen lokakuun loppuun mennessä.

Rakennusurakoitsjoiden puolesta esittämässään kiitospuheenvuorossa mainitsi toimitusjohtaja Holger Böök valmistumisajankohdan viivästyneen jonkin verran kevätkesällä olleen rakennuslakon vuoksi.

Yhtiön omistama A-rakennus valmistui 12. 7. 73. Huoneistoja on siinä kaikkiaan 27 kpl, joista 1 kpl jää talonmiehen asunnoksi. Lisäksi yhtiön hallintaan jää saunaosasto, pesutupa- mankeli- ja kuivaushuoneet, säilytys- ja jäähdytetyt kellarikomerotilat, lämpökeskus sekä urheiluvälinevarastot.

Rakennuksen suunnittelusta on huolehtinut arkkitehtitoimisto Jaakko ja Antti Tähtinen, rakennesuunnittelun on tehnyt Insinööritoimisto Erkki Leskinen, sähkösuunnittelun Insinööritoimisto Kalle Havulinna. Rahoituksen hoitaa PYP ja Vakuutusyhtiö Varma.

Urakoitsijat: Pääurakoitsija: H. Böök Oy Rakennusliike, saniteettityöt: Keskusosuusliike Hankkija, sähkötyöt: Sähkökortteli Oy, ilmastointityöt: Suomen Puhallintehdas Oy, kalustot: Puuleima Oy.

Asunto Oy Oriahteen talojen rakennustyöt ovat työllistäneet noin 30 henkilöä, joista noin kaksikymmentä on ollut paikkakuntalaisia.

 

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 30.8.1973. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment