Lähde melomaan Längelmävedelle tai Juupajoen reitille, omalla tai vuokrakanootilla

Oriveden seudun luonnonsuojeluyhdistys vie kiinnostuneet melomaan yhdessä. Kuva: Marjo Aspegren

Oriveden seudun luonnonsuojeluyhdistys järjestää kahtena lauantaina melontaretken. Kummallekin mahtuu 21 osanottajaa. Ilmoittautumisissa kannattaa olla nopea, sillä aiemmin suosittujen melontaretkien paikat ovat menneet jopa vuorokaudessa.

Retket sopivat sekä ensikertalaisille että kokeneille melojille. Myös omat kanootit ja kajakit ovat tervetulleita. Kanootin vuokrauksesta peritään maksu, muuten retket ovat ilmaisia. Mukaan pitää ottaa omat retkieväät, sillä aikaa melontaan on varattu kuusi tuntia.

Molemmille retkille kokoonnutaan Yhteiskoululle, josta ajellaan lähtöpaikkaan. Autottomat pääsevät kimppakyytiin.

Välillä rantaudutaan syömään eväitä. Kuva: Pekka Heikura

Ensimmäinen retki Längelmävedelle on jo tällä viikolla. Lähtö- ja paluupaikka on Pitkäjärven uimarannalla. Päivän aikana poiketaan kahdella Raimo Haverisen Längelmäveden saariin rakentamalla laavulla, Lehtisensaaressa ja Piikainsaaressa. Piikainluoto on korkea kallioinen luoto, josta on komeat näkymät Längelmävedelle.

Syyskuun alussa retki lähtee Salokunnan uimarannalta ja päättyy Leppähampaan koskelle. Melottavana on lyhyt reitti, joka sopii myös lapsille. Leppähampaan koskelta on kyyditys takaisin Salokuntaan.

Retkille ottaa ilmoittautumisia vastaan Pekka Heikura.

Juupajoen reitti tarjoaa melojille omanlaisensa maisemat. Kuva: Johanna Luiro-Ojanen

Leave a Comment