Oriveden yhteiskoulun rehtori painottaa, ettei koulussa hyväksytä minkäänlaista kiusaamista – tarinat vanhemmilta oppilailta ovat usein liioiteltuja ja virheellisiä

Oriveden yhteiskoulun rehtorina haluan tarkentaa muutamaa asiaa, jotka tulivat esille Oriveden Sanomien verkkosivuilla 4.8.2023 julkaistusta jutusta Paljon kavereita ja hyviä muistoja jäi alakoulusta – Vilho Koho ja Patrik Kanerva siirtyvät yläkouluun.

Lue myös: ”Paljon kavereita ja hyviä muistoja jäi alakoulusta” – Vilho Koho ja Patrik Kanerva siirtyvät yläkouluun

Oppilailta oppilaille kerrotaan usein liioiteltuja ja virheellisiä asioita liittyen yläkoulun aloittamiseen. Tässä jutussa alakoulun oppilaat olivat kuulleet, että Oriveden yhteiskoulussa kastellaan oppilaita ensimmäisenä koulupäivänä.

Meillä yhteiskoulussa pidetään tärkeänä, että uudet seiskat kokevat jo ensimmäisestä päivästä lähtien olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi. Meillä on tukioppilaita, jotka ovat uusien seiskojen tukena, ja koulumme luokanohjaajat pitävät uusista oppilaista hyvää huolta.

Meillä ei hyväksytä kiusaamista eikä häirintää. Mikäli sellaista tapahtuisi, siihen puututtaisiin välittömästi. On tärkeää, että jokainen kokee olonsa turvalliseksi yhteiskoulussa.

Toivotan kaikille uusille ja vanhoille oppilaille mukavaa koulun aloitusta ja onnistunutta lukuvuotta.

 Jari Hildén

Oriveden lukion ja yhteiskoulun rehtori   

 

Leave a Comment