Juupajoella on käynnissä aarrejahti, jossa kierretään 13 paikallisten lasten ja nuorten valitsemaa kulttuurikohdetta

Vanhemmille Sami ja Eeva Luonalle sekä lapsille Henrille ja Sofialle aarrejahti on ollut kivaa kesätekemistä. Perheen lapset ovat kilpailleet, kumpi löytää rastin ensimmäisenä. Kuva: Artturi Siromaa

Juupajoen 4H-yhdistys on järjestänyt viikoittaista aarrejahtia koko kesän ajan. Aarrejahti on paikallisten 4H-nuorten järjestämä tempaus Juupajoen 110-vuotis juhlavuoden kunniaksi. Etsijät merkitsevät jokaiselta rastilta saamiaan koodeja keräilykorttiin.

Kesän lopuksi kortti palautetaan arvontaan. Keräilykortteja on jaossa Juupajoella 4H:n Taitopuodilla ja kirjastossa

– Aarrejahdissa on yhteensä 13 Juupajoen kulttuurikohdetta, Juupajoen 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Ulla Mäkinen sanoo.

Vanhemmat Eeva ja Sami sekä lapset Sofia ja Henri Luona ovat kiertäneet aarrejahdin kaikki viikkoon 30 mennessä julkaistut rastit.

Vihjeet rastien sijainnista julkaistaan Juupajoen 4H-yhdistyksen Facebook-sivuille.

– Mukana on ollut myös sellaisia paikkoja, joissa emme ole koskaan käyneet, Eeva Luona kertoo.

On rasteissa ollut vaikeampiakin löydettäviä. Eräässä paikassa Luonan perhe kertoo kiertäneensä paikan läpi kaksi kertaa, ennen kuin rasti löytyi.

– Lapset ovat kilpailleet siitä, kumpi saa löytää rastin ensimmäisenä. Tämä on ollut kivaa pientä kesätekemistä, Sami Luona jatkaa.

Jokaisella rastilla on koodi, joka otetaan ylös. Jokaisella koodilla voi osallistua aarrejahdin lopuksi arvontaan, josta voi voittaa Juupajoki-aiheisia palkintoja. Arvonta suoritetaan elokuun puolenvälin jälkeen.

– Lapset ovat olleet tyytyväisiä löytäessään rasteja. Tekemisen ei tarvitse olla mitään tämän ihmeellisempää näin pienten kanssa, Eeva Luona kertoo.

Henri ja Sofia Luona ovat kilpailleet siitä, kumpi saa löytää rastin ensimmäisenä. Aarrejahdin kulttuurikohteet ovat päätetty sen mukaan, mitä 4H-toiminnassa olevat lapset ja nuoret pitävät tärkeinä Juupajoella, kertoo Ulla Mäkinen. Kuva: Artturi Siromaa

Kaikista kohteista arvotaan palkintoja. Luonan perheellä molemmille lapsille on omat kupongit eli mahdollisuudet voittoon tuplaantuvat. Kovin isoja palkintoja ei verohallinnollisista syistä voi olla, Ulla Mäkinen kertoo.

Viikon 30 rasti sijaitsee Juupajoen koulun läheisyydessä. Rasteja ei tarvitse kiertää järjestyksessä ja kierroksen voi aloittaa vaikka vasta nyt.

Kun vihjettä ei tuttuun tapaan kuulunut Facebookiin päättivät orivesiläiset Luonat laittaa viestiä Ulla Mäkiselle suoraan. Vihje saatiin tätä kautta ja tämänkin viikon aarre löytyi.

Kohteet ovat päätetty sen mukaan, mitä 4H-toiminnassa olevat lapset ja nuoret pitävät tärkeinä Juupajoella.

– Nuoret päättivät koulun olevan niin tärkeä paikka, että sillä täytyy olla oma rasti, Mäkinen kertoo.

Juupajoen 4H:lla on hieman alle 140 nuorisojäsentä, Mäkinen kertoo.

–  Voi sanoa, että tunnen kaikki Juupajoen kouluikäiset lapset ja nuoret, Mäkinen sanoo.

Leave a Comment