Vihasjärven kansakoulun uudessa näyttelyssä ollaan satumaisissa tunnelmissa – esillä on muun muassa romusta tehtyä taidetta ja uuden elämän saaneita huonekaluja

Vihasjärven kansakoululla on avautunut Jaana Pärssisen kokoama Satumaista-näyttely. Teemaan sopivaa taidetta on esillä myös uuden elämän saaneiden huonekalujen muodossa. Kuva: Jaana Pärssinen

Vihasjärven kansakoululla on avautunut uusi taidenäyttely.

Satumaista-näyttely on myös Jaana Pärssisen rakentama, kuten kansakoulun kesän ensimmäinenkin näyttely, joka kantoi nimeä Valoa.

Lue myös: Taide on kaikille samanarvoista, summaa Vihasjärven kansakoululle taidenäyttelyn koonnut Jaana Pärssinen

Satumaista-näyttelyssä on töitä Riittamaria Aholta, Marja Helo-Auerilta, Petra Hietalahdelta, Tatjana Koskiselta, Kyllikki Lahtiselta, Anne Leppäseltä, Jari Rantaselta, Katriina Viitaniemeltä ja Sini Virkajärveltä.

Näyttelytiedotteen mukaan esillä on maalauksia, veistoksia, keramiikkaa, lasia, puuta sekä romusta tehtyä taidetta.

– Myös uuden elämän saaneita huonekaluja on tuotu koululle, tiedotteessa kerrotaan.

Lastenpäivä lähestyy

Näyttelyn koonnut Pärssinen näkee, että mielenliikkeet toimivat moottorina ohjaten ajatusten kulkua ja synnyttäen luovuutta, mikä taas pyrkii ulos tavalla tai toisella.

– Erityisesti taiteen keinoin voimme herättää ja ruokkia tuota mielikuvitusmaailmaa. Taiteessa jokainen kokee valmiin tuotoksen vähän eri lailla, mutta kaikki kokemukset ovat oikeita. Yksi kokee satumaista ja toinen tavallista, Pärssinen puntaroi näyttelytiedotteessa.

Anne Leppänen, yksi näyttelyn taiteilijoista kuvailee, että maalatessaan hän ihmettelee, mitä aiheessa tapahtuu ja yrittää kuvata sen oikein.

– En jätä arvailujen varaan, mitä maalauksessani näkyy, mutta näkymä on arvoituksellinen, hän sanoo näyttelytiedotteessa.

Satumaista-näyttely jatkuu syyskuulle asti.

Heinäkuun viimeisenä lauantaina Vihasjärven kansakoululla vietetään lastenpäivää, jossa pääsee kokeilemaan muovailua savesta ja maalausta.

Leave a Comment