OrPon riveissä on myös ensi kaudella ukrainalaispelaaja – seura on tehnyt vuoden sopimuksen hakkuri Polina Kochetkovan kanssa

OrPon naisten Mestaruusliigan joukkueessa pelaa ensi kaudella ukrainalainen Polina Kochetkova.

OrPo tiedotti sunnuntai-iltana Facebook-sivullaan, että se on solminut hakkurin paikalla pelaavan Kochetkovan kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue myös: OrPo hankki passarin Hämeenlinnan Lentopallokerhosta – neljän maaottelun nainen teki viime liigakaudella 92 pistettä

OrPon päivityksessä kerrotaan, että Kochetkova on 23-vuotias ja on viimeksi pelannut Perussa. Hakkurina hän on vasenkätinen ja pituutta hänellä on 187 senttimetriä.

Kochetkova on OrPon tiedotteen mukaan aloittanut lentopallon pelaamisen yhdeksänvuotiaana kotikaupungissaan Dniprossa Ukrainassa. Siellä hän ryhtyi myös ammattilaiseksi vuonna 2018.

Ukrainassa Kochetkova pelasi ammattilaisena neljä vuotta. Viime kaudella hän pelasi ulkomailla: ensin alkukaudella Tšekissä Šternberkissä ja loppukausi Perussa Alianza Limassa. Kauden päätteeksi Kochetkova saavutti Perun mestaruusliigassa hopeaa.

OrPon päivityksessä arvioidaan, että Kochetkova tuo joukkueeseen vahvaa omistautumista ja kovaa työntekoa sekä luo joukkueeseen positiivista mieltä.

– Pelaajana hän on monipuolinen ja luotettava, nauttii haasteista ja haluaa aina kehittyä. Hän haluaa pitää yllä hyvää joukkuehenkeä sekä tavoitella kehitystä ja voittoja yhdessä muiden kanssa, päivityksessä sanotaan.

Tällä hetkellä Kochetkova asuu Puolassa. Orivedelle hän saapuu heinäkuun lopussa.

Myös viime kaudella OrPon riveissä oli ukrainalaishakkuri. Daria Butkevych pelasi kauden aikana 27 Mestaruusliigan ottelussa ja teki niissä 495 pistettä. Tilastojen perusteella hän oli kaudella 2022–2023 Mestaruusliigan paras hakkuri.

Lue myös: Ukrainalaisvahvistus uskoo, että taidot, intohimo ja hyvä valmennus tuovat ensi kaudella hyviä tuloksia OrPolle – hakkuri Daria Butkevych haluaa jakaa omaa osaamistaan uudelle joukkueelleen

Leave a Comment