OrPon Ada Arosella on yhä mahdollisuus päästä EM-kisajoukkueeseen – Emilia Putkisaari putosi pois leirityksestä

OrPon Ada Aronen kamppailee yhä mahdollisuudesta päästä pukemaan ylleen Suomen naisten lentopallomaajoukkueen pelipaita loppukesästä pelattaviin EM-kisoihin.

Lue myös: Putkisaari ja Aronen ovat mukana maajoukkueen leiriryhmässä – ensimmäinen leiri alkaa 11. toukokuuta

Aronen valittiin keväällä mukaan 21 pelaajan ryhmään, jolla on ollut alkukesän aikana kolme maajoukkueleiriä.

Nyt Aronen jatkaa myös neljännelle leirille, jossa mukana on vielä 16 pelaajaa, joiden joukosta lopullinen joukkue valitaan. Leiri pidetään Kuortaneella 29.6.-5.7.2023.

Jos Aronen valitaan joukkueeseen, pääsisi hän ensimmäistä kertaa edustamaan Suomea arvokisoihin. Neljännessä leiritysvaiheessa on mukana myös viisi muuta pelaajaa, jotka eivät ole päässet Suomea edustamaan.

Maajoukkuerinkiin pääsi mukaan myös OrPon libero Emilia Putkisaari, mutta hänen matkansa maajoukkueen mukana ei jatku enää neljännelle leirille. Näin ollen Putkisaari ei päässyt tekemään debyyttiään maajoukkuepaidassa.

Lentopalloliiton tiedotteen mukaan Putkisaaren lisäksi ryhmästä tippuivat Emmi Jalonen, Bettina Yli-Sissala, Neea-Maria Joki ja Hilkka Hujanen.

Liberoista neljännelle leirille etenivät OrPostakin tuttu, viimeksi Pölkky Kuusamossa pelannut Sanna Häkkinen ja LP Viestissä ensi kaudella pelaava Netta Laaksonen. Heillä kummallakin on jo kokemusta maaotteluista.

Neljännelle leirille jatkaa myös Länkipohjasta kotoisin oleva ja LP Kangasalaa edustava Netta Rekola. Hän on edustanut Suomea jo kymmenessä maaottelussa.

Lentopalloliiton tiedotteen mukaan lopullinen joukkue valitaan Kuortaneella pidettävän leirin jälkeen. Joukkueeseen valitaan 14 pelaaja. Ryhmästä putoaa laita- tai keskipelaajia.

Lue myös: Lentopallon naisten maajoukkue sai lisää osaamista OrPosta – Andrea Carasi toimii maajoukkueen apuvalmentajana

Lopullinen joukkue leireilee heinäkuussa Varalassa ja matkaa vielä leirille Ranskaan ja Sveitsiin. Heinäkuun lopulla joukkue pelaa myös muutaman maaottelun Sveitsiä vastaan. Ennen EM-kisojen viimeistelyleiriä joukkue saattaa pelata myös yhden maaottelun Ruotsia vastaan.

Lentopallon naisten EM-kisat pidetään elokuussa. Suomi pelaa lopputurnauksen alkulohkon ottelunsa Tallinnassa. Suomen ensimmäinen EM-ottelu on 17. elokuuta, jolloin se kohtaa Slovakian.

Leave a Comment