Toivontupa Korkeakoskella – kirjoittaja toivoo, että Toivontupa saataisiin pidettyä seurakuntalaisten käytössä

Paikallislehti kertoo meille monista asioista, jotka muuten jäisivät huomaamatta ja tietämättä.

Joku aika sitten lehti kertoi Oriveden seurakunnan päättäneen tulevaisuudessa sulkea Korkeakoskella sijaitsevan Toivontuvan, siirtää sen toiminnat pikkukirkolle ja panna koko kiinteistön myyntiin. Pikkukirkkoa tullaan remontoimaan uusiin käyttötarkoituksiin soveltuvaksi.

Varmasti seurakunnan päättäjillä on vedenpitävät perustelut suunnitelmalle: kiinteistön ylläpitokulut, tulevat remonttitarpeet, esimerkiksi katon korjaus, ylimääräiset neliöt ja niin edelleen.

Silti suunnitelma ihmetyttää eikä ainoastaan allekirjoittanutta. Toivontupa on aktiivisessa käytössä. Siellä kokoontuu lähes päivittäin erityisesti ikäihmisten ja nuorten ryhmiä, siellä pidetään myyjäisiä, askartelupajoja, työharjoittelua ja työhönoppimista, ruokailuja, pieniä juhlia.

Tuvassa on diakonian toimisto sekä kappalaisen että kanttorin työhuoneet. Toivontupa on kaunis, valoisa tila, parhaalla paikalla Korkeakosken keskustassa, helposti saavutettava.

Pikkukirkko on ainutlaatuinen hirsikirkko. Väistämättä herää kuitenkin kysymys, saataisiinko se soveliaaksi edellä mainituille toiminnoille. Lisäksi kirkko sijaitsee syrjässä keskustasta rotkon partaalla metsän siimeksessä.

Kaikessa on tietenkin kysymys rahasta. Seurakuntalaisten määrä vähenee ja kirkon voimavarat hupenevat. Jostain on säästettävä.

Kirkonkylässä sijaitseva Seurakuntala saatiin tänä keväänä maalattua talkoovoimin yksityisen henkilön ideasta, aloitteesta, joka keräsi innokkaan toteuttajajoukon.

Nyt olisi taas tilausta uusille ideoille ja aloitteille, joiden avulla Toivontupa saataisiin säilytettyä seurakuntalaisten käyttöön.

Sirkka-Liisa Oikari

Leave a Comment