Työyhteisön hyvästä tyypistä huokuu rauhallisuus, positiivisuus ja kokemuksen tuoma varmuus, joka välittyy myös kaikille hänen kanssaan työskenteleville

Jari Luhtamaa sai stipendin lisäksi myös kunniakirjan. Kuva: Metsämiesten Säätiö

Metsä Groupin länkipohjalaiselle operaatioasiantuntijalle Jari Luhtamaalle on myönnetty ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi.

Perusteluksi ehdottajat, joita on iso joukko, toteavat: ”Jarilla on käytössään sanonta: ”kiire ei ole eikä tule”.

Stipendejä myöntävä Metsämiesten Säätiö tiedottaa, että Luhtamaasta huokuu rauhallisuus, positiivisuus ja kokemuksen tuoma varmuus. Tämä välittyy myös kaikille muille Jarin kanssa työskenteleville ja kuvastaa positiivisessa mielessä, miksi juuri hän ansaitsee työyhteisön hyvä tyyppi -stipendin.

Hän on tiedotteen mukaan aina avoimin mielin auttamassa, ja suuretkin ongelmat saadaan yhdessä ratkaistua. Ehdottajat kuvailevat, että muuttuvassa työympäristössä hän hoitaa työt asiallisesti, mutta unohtamatta pilkettä silmäkulmassa.

Joustavuus annettujen tehtävien toteuttamiseen on tiedotteen mukaan todellisen metsäammattilaisen tasolla. Palkittu myös toimii työyhteisön yhteisen hyvinvoinnin ylläpitäjänä järjestämällä esimerkiksi tyky -päiviä.

– Häntä voisi kutsua työyhteisön ”hitsariksi”, palkitsemistiedotteessa kuvaillaan.

Uusien tulijoiden perehdyttämisessä maltti on tärkeää

Tampereen piirillä Luhtamaan rooli uusien toimihenkilöiden perehdyttämisessä on tiedotteen mukaan ollut tärkeä, koska hänellä on malttia ja rauhallisuutta hoitaa se kunnolla. Hän on toiminut nuorille toimihenkilöille selkänojana, jolta on uskaltanut kysyä aina neuvoa.

Hän myös osaa jakaa metsäalan osaamistaan eteenpäin oma-aloitteisesti ja innolla.

Yrittäjien näkökulmasta taas nähdään tärkeänä, että Luhtamaa on aina tavoitettavissa, hoitaa hommansa sovitusti ja välillä myös osan muidenkin töistä sekä edustaa pysyvyyttä.

Miehen töiden suorittamista kuvataan tiedotteessa millimetrintarkaksi, millä saattaa olla yhteistä hänen erotuomaritaustansa kanssa. Aina hänelle soitettaessa vastaa sama Jari tilanteesta riippumatta, ovat ehdottajat havainneet.

Stipendiä esittivät PMT Mäkelä Oy:n yrittäjä Matti Mäkelä, Metsätyö Havanka Oy:n yrittäjä Pekka Havanka, Kuljetusliike Juhani Tuominen Oy:n yrittäjä Arttu Tuominen, Metsä Groupin metsäasiantuntijat Joonas Huuho, Sipi Rulja, Tom Hoikkala ja Santeri Maijala, operaatioasiantuntija Niko Ryöppy, asiantuntija osaaminen ja markkinointi Mika Ankkuri, operaatiopäällikkö Lauri Peevo ja piiripäällikkö Antti Tuomisto.

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla. Tiedotteessa korostetaan, että osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen.

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Leave a Comment