Juuso Hassi on valittu Suomen joukkueeseen moniotteluiden PM-kisoihin – hän lähtee kisoihin hyvällä fiiliksellä parantamaan kauden avausottelun tulosta

Oriveden Ponnistuksen kymmenottelija Juuso Hassi edustaa Suomea moniotteluiden PM-kisoissa Ruotsissa kesäkuun toisella viikolla. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden Ponnistuksen kymmenottelija Juuso Hassi on valittu moniotteluiden PM-kisoihin Suomen joukkueeseen, tiedottaa Suomen Urheiluliitto verkkosivuillaan.

Moniotteluiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut käydään Ruotsin Boråsissa 10.–11. kesäkuuta.

Hassi on lähdössä kilpailuihin hyvällä fiiliksellä. Hän otteli toukokuun loppupuolella Tampereella järjestetyissä aluemestaruusotteluissa 7 151 pistettä.

– Kausi on nyt avattu, ja siitä lähdetään parantamaan, hän kertoo puhelimitse.

– Siellä tuli ensimmäistä kertaa siitepölyallergiaa, ja sen takia 1 500 metriä ottelun päätteeksi oli vähän hankala, ja uskoisin, että siinä ainakin on kirittävää, hän naurahtaa.

Muiden lajien osalta hän on kohtalaisen tyytyväinen kauden ensimmäiseen otteluunsa.

– Ei nyt mitään superonnistumisia tullut, mutta ei mitään kauheita floppejakaan. Sellaista aika tasaista perustekemistä. Tietenkään alkukauden ensimmäisestä ottelusta ei voi kauheasti odottaakaan mitään yllätyksiä.

Pika-aidat ennen PM-koitosta

Hassin ennätyspisteet kymmenottelussa ovat 7 734.

– Ennätykseen täytyisi venyä ja saada nappiottelu. Viime vuosina perustaso on ollut siinä 7 400 pisteen tuntumassa. Sellaiseen on ihan mahdollisuudet.

Ennen PM-kisoja Hassi käy juoksemassa Motonet GP:ssä pika-aidat treenimielessä ottelua silmällä pitäen.

Kuluneella hallikaudella Hassi osallistui vain muutamiin kilpailuihin. SM-hallikisoista tuli 7-ottelun hopeaa.

Lue myös: Juuso Hassille 7-ottelun hopeaa SM-hallikisoista – ”Voittoa lähdettiin tietysti hakemaan, mutta kyllähän ottelu aina semmoista arvaamatonta on”

Hassin lisäksi Suomen joukkueessa miesten kymmenotteluun PM-kisoissa osallistuu Aleksi Savolainen. Naisten seitsenottelussa mukana ovat Neea Käyhkö ja Jessica Rautelin.

Miesten ja naisten 19-vuotiaiden sarjassa Suomen edustajiksi valittiin Joonas Lapinkero sekä Vilma Väliharju ja Sara-Sofia Hyvönen. 17-vuotiaiden poikien kymmenotteluun Suomea edustamaan lähtevät Aleksi Hilska, Olavi Halonen ja Manu Kankaanniemi.

Leave a Comment