Suunnitelma on upea, mutta matkaa toteutukseen on vielä runsaasti – hyvien puitteiden lisäksi torille tarvitaan myös kävijöitä

Oriveden torialueen ja lähistöllä sijaitsevien puistojen uudistussuunnitelma on viimeistelyä vaille valmis. Kyse on yleissuunnitelmasta, jossa on mietitty torialueen kokoa ja alueen järkevää nivoutumista liikuntahallin puistoon ja Aihtiantien ylityksen kautta Makasiininraittiin. Yhtenä tärkeimpänä lähtökohtana suunnitelmalle on ollut se, että torialueesta saataisiin kehitettyä järjestämispaikka monenlaisille tapahtumille.

Suunnitelma on upea, sitä ei käy kieltäminen. Toteutuessaan alueesta tulisi viihtyisä keidas, jossa olisi varmasti mukava viettää aurinkoisia kesäpäiviä. Makasiininraitin aistipuutarhasta voisi puolestaan tulla jotain samanlaista kuin Helsingissä sijaitsevasta Roihuvuoren kirsikkapuistosta: paikka, joka ikuistettaisiin Orivedeltä satoihin ellei tuhansiin Instagram-kuviin.

Ihan vielä ei kuitenkaan uudistuneelle torille kannata bändiä tilata esiintymään. Suunnitelma on nimittäin vain suunnitelma siihen saakka, kunnes torin uudistamiselle saadaan varattua riittävästi rahaa kaupungin investointiohjelmaan. Tällä hetkellä rahoja ei sitä varten ole varattu kuin hippusia.

Vaikka vapputori sai ihmiset liikkeelle, on Oriveden torilla muutoin meno aika hiljaista. Muuttaisivatko upeat puitteet orivesiläisten rutiinit ja meistä tulisikin innokasta torikansaa? Vai puhaltaisiko uudellakin torilla vain viileä tuuli? Siinä riittää päättäjillä pohtimista.

Lue myös: Oriveden tori laajenisi linja-autoaseman suuntaan, jos nyt tehdyt suunnitelmat käyvät jonain päivänä toteen – torin lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat myös Makasiininraitin elävöittäminen ja liikuntahallin puistoon nouseva esiintymislava

Lue myös: Torisuunnitelman toteutuksen hintalappua on vielä vaikea arvioida, mutta miljoona euroakin tuli mainittua – kuntalaistilaisuudessa yleisöä kiinnosti myös, tuleeko alueelle lisää parkkipaikkoja

Leave a Comment