Päiväkotiryhmä Metsämuppeleiden omaisuus on toistuvasti joutunut ilkivallan kohteeksi, viimeisimmäksi heiltä varastettiin ruokapöytä – ”Meille tuli oikeastaan aika paha mieli”

Kadonnut pöytä on Metsämuppeleille tärkeä. Metsämuppelit syövät päivittäin ulkona, ja pöytä sujuvoittaa ruokailua. Syksyllä lastenhoitaja Arja Heikkilä annosteli ruokaa pöydän ääressä. Arkistokuva: Heli Rahkonen

Metsäpäiväkotiryhmä Metsämuppeleiden omaisuus on joutunut ilkivallan kohteeksi Juupajoella. Kun lapset keskiviikkona aamulla suuntasivat rotkon laavulle, kuten tavallisesti hoitopäivinään, heidän päivittäisessä käytössään oleva pöytä oli hävinnyt laavulta.

Metsämuppelit tiedottivat asiasta Juupajoen kunnan Facebook-sivulla ja vetoavat samassa kirjoituksessa tuomaan pöydän takaisin samaan paikkaan. Päivityksen perusteella pöytää on jo etsitty lähiympäristöstä ja rotkosta.

Päiväkodin johtaja Merja Yläjärvi kertoo lasten ihmetelleen aamulla kovasti, mihin pöytä on mahtanut kadota.

– Katsoimme tarkkaan joka paikkaan ja kurkattiin aikuisten kanssa rotkon reunalta, jos olit vain töninyt pöytää, mutta ei me löydetty sitä, Muppelit kertovat somessa etsinnöistä tekijää puhutellen.

Kateissa olevassa pöydässä on vihreä vanerikansi ja metallijalat. Jo aikaisemmin pöydän kantta on töhritty ja sitä on myös yritetty polttaa, Yläjärvi kertoo.

Tärkeä apu ruokailussa

Metsämuppelit tarvitsevat pöytää ruokailussaan.

– Me liikutaan ja leikitään ja lauletaan ja myöskin syödään ulkona. Ja meidän astiat on pöydällä, Metsämuppelit kertovat päivityksessä.

Lue myös: Metsämuppelit rakentavat majoja, leikkivät vauvapanttereita ja kurvailevat apinajunalla, eikä leluja kaipaa kukaan – Päiväkodin metsäryhmä on osoittautunut juuri niin mahtavaksi jutuksi kuin etukäteen toivottiin: ”Ainut kiire on se, että lähdetään aamulla mahdollisimman äkkiä metsään”

Yläjärvi kertoo myös, että lisäksi pöydältä on tavattu ottaa leivät ja myös salaattikippoa on pidetty pöydällä.

– Nyt täytyi sitten vähän soveltaa, Yläjärvi sanoi keskiviikkona iltapäivällä.

Ei ensimmäinen kerta

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun lapsia on metsässä ollut vastassa ikävä yllätys. Yläjärvi listaa, että muun muassa laavulla olleet istumiseen tarkoitetut puupöllit ovat vuoden mittaan hävinneet. Kerran Metsämuppeleiden reppupaikoilta oli irroteltu eläinhahmot ja heitelty pitkin poikin. Lisäksi lasten tekemä havutonttu on saanut kyytiä.

– Metsässä on myös katkottu oksia pienistä puista. Metsämuppelit eivät sellaista tee, koska on sovittu, että annetaan kasvien ja puiden kasvaa rauhassa, Yläjärvi painottaa.

Hän toteaa, että ilkivaltaa on tehty myös Metsämuppeleiden toisessa tukikohdassa, Metsätähden eli entisen ryhmiksen pihapiirissä. Aikuiset ovat esimerkiksi joutuneet siistimään pihaa sotkemisen ja roskaamisen jäljiltä.

Tuntuu kurjalta ja näyttää huonoa mallia

Päiväkotiryhmä on kovasti harmissaan ilkivallasta ja pöydän katoamisesta.

– Meille tuli oikeastaan aika paha mieli, he purkavat tuntojaan somen välityksellä.

Kurjalta tuntuu myös aikuisista.

– Yhdessä lasten kanssa pohdimme, ettei näin saa tehdä. Käsittelemme harmitusta ja ihmetystä, miksi joku on näin tehnyt. Mutta eihän tämä lapsille hirveän hyvää mallia käyttäytymisestä näytä, Yläjärvi harmittelee.

Hän sanoo, ettei rikosilmoitusta asiasta ole tehty. Silloin kun pöydän kantta oli yritetty polttaa, kunnasta laitettiin Wilma-viesti kaikkiin koteihin.

– Toivoimme, että kotona juteltaisiin lasten ja nuorten kanssa, miten tulee toimia.

Yläjärvi sanoo, että keinoja ilkivallan lopettamiseksi mietitään. Valvontakamerasta ei ole Yläjärven mukaan keskusteltu, sillä kyseessä on kaikille avoin yleinen alue.

– Viimeisimmän asian suhteen toivomme, että pöytä löytäisi takaisin, Yläjärvi vetoaa.

Leave a Comment