Uudella kunnanjohtajalla on luottamushenkilöiden tuki takanaan – seuraavaksi hänen pitää hurmata kuntalaiset

Juupajoen kunnanvaltuusto teki maanantaina yksimielisen päätöksen uudesta kunnanjohtajasta. Valituksi tuli tamperelainen Riku Siren, jota valintaryhmä ja kunnanhallitus olivat myös esittäneet virkaan. Myös niillä oli ollut asiasta täysi yksimielisyys.

Kunnanjohtajan valinnasta ei kokouksessa käytetty myöskään yhtään puheenvuoroa. Asia oli hyvin pedattu tai Siren oli yksinkertaisesti vain selkeästi parempi kandidaatti.

Sirenin edellisestä kunnanjohtajan tehtävästä on kulunut jo tovi. Oriveden Sanomille antamassaan haastattelussa hän kuitenkin arvioi, että paluu kuntakentän töihin onnistuu kohtuullisen helposti. Hän muistuttaa, että kunnissa toimintatavat eivät ole uusia, vaan kyse on ennemminkin paikallisista kulttuurieroista.

Paikallista kulttuuria uuden kunnanjohtajan on osattava tarkastella myös kriittisellä otteella, ei vain pelkästään omaksuvasti. Se, mikä on ollut paikallinen toimintatapa, ei nimittäin välttämättä ole aina paras mahdollinen tapa toimia.

Lähtökohdat kunnanjohtajan tehtävän hoitamiseen Sirenillä ovat siis hyvät. Tuki luottamushenkilöiltä on saatu. Seuraavaksi hänen tarvitsee hurmata kuntalaiset eikä senkään pitäisi kovin vaikea rasti olla.

Kun vain tekee työnsä hyvin, näyttäytyy kuntalaisten keskuudessa ja asuu Juupajoella edes osittain, niin paketin voisi sanoa olevan valmis.

Leave a Comment