Ennätyssuuri kuntaseminaarin osallistujamäärä kertoo kuntien ja alueiden kasvavasta kiinnostuksesta yrittäjiä ja yrityksiä kohtaan

Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Petri Salminen iloitsee, että uudenlaiset kunnat ja alueet ovat erittäin kiinnostuneita yrittäjistä ja yrityksistä. Kiinnostuksesta kertoo Suomen Yrittäjien järjestämän Kunnallisjohdon seminaarin ennätyssuuri osallistujamäärä. Lahdessa on parhaillaan koolla 1 100 kunta-alan päättäjää ja vaikuttajaa. (Kuva: Suomen Yrittäjät)
Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Petri Salminen iloitsee, että uudenlaiset kunnat ja alueet ovat erittäin kiinnostuneita yrittäjistä ja yrityksistä. Kiinnostuksesta kertoo Suomen Yrittäjien järjestämän Kunnallisjohdon seminaarin ennätyssuuri osallistujamäärä. Lahdessa on parhaillaan koolla 1 100 kunta-alan päättäjää ja vaikuttajaa. (Kuva: Suomen Yrittäjät)

Peräti 1 100 kunta-alan päättäjää ja vaikuttajaa on tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina koolla Lahdessa Päijät-Hämeessä. Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen näkee, että kaksipäiväisen tapahtuman keräämä ennätyssuuri osallistujajoukko kertoo kuntien ja alueiden kasvavasta mielenkiinnosta yrittäjiä ja yrittäjyyttä kohtaan. Kuntien ja alueiden elinvoima kumpuaa yritysmaailmasta.

Salminen kuvaa kuntien ja alueiden suhdetta yrittäjä- ja yrityskenttään symbioottiseksi.

– Perinteisesti kunta on ollut yhteistyökumppani ja alusta.

Salminen muistuttaa, että samaan aikaan kun kunta-alan päättäjät ja vaikuttajat ovat koolla Sibeliustalossa Lahdessa, hallitusneuvottelut ovat käynnissä Säätytalossa Helsingissä. Salminen kertoo, että Suomen Yrittäjillä on perustellut terveiset hallitusta kokoavan ja hallitusohjelman kirjoittajille. Terveisten pääpaino on kestävässä ja terveessä taloudessa. Muita teemoja ovat vastuullisuus ja vihreä siirtymä.

– On muistettava, että suuri osa kansalaisista eli äänestäjistä jakaa samansisältöisen ajatusmaailman.

Salmisen mukaan yhteiskuntamme janoaa kasvua. Hallituksen toimenpiteiden on tuettava sitä.

– Yrittäjien on saatava luotettavia signaaleja siitä, että riskin ottaminen kannattaa ja kasvuun investoiminen on turvallista.

Salminen ilmaisi huolensa siitä, että maassamme kasvuhakuisten yritysten määrä on tuntuvassa laskussa. Myös työnantajayritysten määrä pienenee.

– Tällä hetkellä suhdannenäkymät ovat heikot. Myös konkurssien määrä on kasvussa. Kaipaamme kasvuhakuisuutta.

Salmisen mielestä uuden hallituksen on huolehdittava siitä, ettei yritysten verotus kiristy.

– Lisäksi verotuksen ennakoitavuuden ja johdonmukaisuuden on kirkastuttava.

MATTI PULKKINEN

Leave a Comment